creșe ploiesti
Categorie: Știri locale

Șefa Centrului Creșe Ploiești și-a înaintat demisia din funcție, aceasta fiind, până ieri, în arest preventiv, într-un dosar de corupție și delapidare.

Observatorulph.ro scrie că medicul centrului, Ioana Cristescu, asigură interimatul la conducerea Centrului Creșe, potrivit unei dispoziții emise luni.

VEZI ȘI: Mâncare și produse de igienă de 200.000 de lei sustrase de angajați de la creșe din Ploiești, din stocurile destinate copiilor. Furturile ar fi început din 2017

Tot luni, fosta șefă a Centrului a fost pusă în libertate în urma unei decizii a Curții de Apel Ploiești care a anulat mandatul de arestare preventivă emis pe numele acesteia în cursul săptămânii trecute. Instanța a invocat încălcarea competenței DNA, așa cum reiese din soluția pe scurt publicată pe portalul instanțelor de judecată: “În baza art.425/1 alin.7 pct.2 lit.a rap. la art.204 Cod proc. penală, admite contestaţia formulată de inculpata F.A. împotriva încheierii nr.433 din 08 decembrie 2021 pronunţate de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova. Desfiinţează încheierea contestată, şi, în consecinţă: Constată că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpata F.A. pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de art.289 alin.1 Cod penal cu aplic. art.35 Cod penal, şi delapidare, prev. de art.295 alin.1 cu aplic. art.35 Cod penal, s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor art.13 alin.1 lit.b din OUG nr.43/2002 referitoare la competenţa materială şi personală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi respinge sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Dispune anularea mandatului de arestare preventivă nr.175/UP/08.12.2021 emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova şi punerea de îndată în liberate a inculpatei Fodor Angelica de sub puterea acestuia, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză. În temeiul disp. art.275 alin.3 Cod proc. penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Cercetată şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 13 decembrie 2021.”

Fosta șefă a Centrului Creșe, cercetată pentru delapidare și luare de mită într-un dosar cu prejudiciu de 200.000 lei

“La data de 6 decembrie a.c., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova, delegați în cadrul unui dosar penal, au efectuat 20 de percheziții la sediul a 7 instituții publice și la domiciliul a 13 persoane, angajate în cadrul acestora, bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de corupție și de serviciu.

26 de persoane au fost conduse la sediul unității de parchet în vedere audierilor.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2017 și până în prezent, 6 persoane având calitatea de administrator a unor instituții publice și o persoană având calitatea de director și-ar fi însușit produse alimentare destinate preparării hranei copiilor dar și produse pentru igienizarea spațiilor unde se desfășurau activitățile antepreșcolare.

De asemenea, în aceeași perioadă una din persoanele bănuite ar fi oferit diverse sume de bani în mod repetat cât și bunuri materiale pentru a nu fi luate măsuri împotriva acestora și totodată ar fi pretins sume de bani pentru înscrierea copiilor la creșă.

În urma perchezițiilor a fost ridicată o cantitate însemnată de bunuri, care a putut fi provenită din activitatea infracțională, dar și 28.105 euro și 18.864 de lei.

Până la acest moment s-a estimat un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei.

În urma administrării probatoriului au fost reținute pentru 24 de ore, 5 femei cu vârste cuprinse între 33 și 65 de ani.

Ulterior, față de femeia în vârstă de 65 de ani s-a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar în cazul celorlalte 4 a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare în formă continuată, luare de mită în formă continuată și dare de mită în formă continuată.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a anunțat IJP Prahova în cursul săptămânii trecute, după ce cinci persoane, inclusiv directoarea de la acel moment a Centrului Creșe, au fost reținute în dosar.

Back To Top