dosar penal fals șofer
Categorie: Știri locale

Polițiștii au deschis dosar penal în cazul unui prahovean depistat sâmbătă seară, pe DN 1, la volanul unei mașini care nu avea RCA și la care valabilitatea ITP-ului fusese prelungită din pix.

„La data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 20.50, polițiștii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce acționau pe DN 1 E60, pe raza comunei Bărcănești, au oprit pentru control un autoturism care a fost înregistrat de aparatul de măsurare a vitezei rulând cu viteza de 104 km/h în localitate (+34 km/h).

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Bărcănești, care a înmânat pentru control o asigurare ce prezenta dubii cu privire la veridicitatea acesteia.

În urma verificării în bazele de date s-a constatat că autoturismul în cauză nu figurează a fi asigurat pentru cazurile de răspundere civilă, ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de vehicule. 

VEZI ȘI: Fără permis, pe drumurile din Valea Călugărească. Un șofer care a încercat să păcălească polițiștii s-a ales cu dosar penal

Potrivit verificărilor efectuate, a rezultat că autoturismul figurează ca având valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată din data de 28 iulie a.c., deși pe certificatul de înmatriculare este consemnat ca fiind valabilă până la data de 22 iulie 2022.

În urma analizării certificatului de înmatriculare s-a constatat faptul că datele înscrise pe acesta, în ceea ce privește valabilitatea inspecției tehnice periodice, nu ar fi veridice”, au anunțat reprezentanții IJP Prahova.

Dosar penal pentru fals și uz de fals

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest și cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și negativ pentru consumul de substanțe psihoactive.

Polițiștii au anunțat că în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 de lei, conform OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Back To Top