centre de evaluare covid
Categorie: Știri locale

Mai multe unități sanitare din județ vor să înființeze centre de evaluare pentru pacienții cu simptomatologie specifică  COVID-19, a anunțat, vineri, Direcția de Sănătate Publică.

DSP a primit astfel de solicitări de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești – 2 centre (Sediul Nord Găgeni și Sediul Boli Infecțioase), Spitalul C.F. Ploiești, Spitalul Municipal Câmpina, Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte, Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna,  Spitalul Orăşenesc Băicoi, S.C. Dentirad Hospital, Spitalul Orășenesc Urlați,  Spitalul Orășenesc Mizil, Spitalul de Pneumoftiziologie Florești.

VEZI ȘI: Patru centre din Prahova, pregătite pentru a administra vaccinul pediatric anti-Covid

Reprezentanții instituției menționează că medicii epidemiologi au evaluat unitățile sanitare sus menționare din punct de vedere al asigurării circuitelor epidemiologice și, în funcție de solicitările care vor fi cuprinse în reglementările ulterioare, instituția va emite avize de funcționare ale centrelor de evaluare.

În aceste cabinete, pacienții Covid, asigurați sau nu, vor beneficia gratuit de tratament anti-viral.

Centrele de evaluare pentru pacienții Covid vor fi înființate cu scopul de a reduce presiunea de pe spitalele care internează pacienți cu SARS-Cov-2 și nu numai.

Back To Top