amendă garda de mediu
Categorie: Știri locale
  • Garda de Mediu Prahova  a mers în control, zilele trecute, la un operator economic din Ariceștii Rahtivani, în urma unei reclamații privind faptul că activitatea acestuia provoca disconfort olfactiv.
  • Comisarii au aplicat sancțiuni în urma neregulilor găsite, inclusiv pentru depozitarea necorespunzătoare de deșeuri periculoase.
  • De asemenea, aceștia au cerut suspendarea activității firmei.

Operatorul economic s-a ales cu o amendă de 100.000 de lei și sancțiuni complementare dure după ce, în urma verificărilor, Garda de Mediu a constatat inclusiv că acesta depozita necorespunzător deșeuri periculoase

“Garda de Mediu Prahova efectuat un control la un  operator economic din localitatea Ariceștii Rahtivani cu activitatea principală fabricarea de paleți, ca urmare a unei sesizări care semnala un disconfort olfactiv creat de arderea de  deșeuri. La verificarea în teren s-au constatat depozitări necorespunzătoare de deșeuri nepericuloase și inexistența unor spații special amenajate pentru depozitarea acestora, totodată constatându-se și depășirea capacității maxime de depozitare autorizată, raportat la dimensiunile amplasamentului.

VEZI ȘI: Amendă de la Garda de Mediu pentru un centru logistic din Parcul Industrial Ploiești

În consecință Garda de Mediu Prahova a  sancționat  contravențional operatorul economic cu amendă în cuantum de 100.000 lei  și complementar  înaintarea către  APM Prahova a notificării prealabile suspendării, precum și  dispunerea unui plan de măsuri pentru desfășurarea activității în conformitate cu Autorizația de Mediu”, au anunțat comisarii de mediu.

Foto: Garda de Mediu Prahova

Back To Top