Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Un nou studiu efectuat de specialiștii din cadrul Asociației pro Consumatori (APC România) ia la bani mărunți etichetele produselor alimentare. De această dată, în vizor au fost măslinele, un aliment nelipsit din meniul multor români.

 

Aveți idee, ce înseamnă, de fapt, un pumn de măsline? Raportându-ne la calitatea celor comercializate în țara noastră, în cele mai multe cazuri boabele cu aromă mediteraneană sunt, de fapt, bombe pentru sănătate. "Asociația Pro Consumatori (APC) a analizat, în ultima decadă a lunii aprilie anul curent, 20 de sortimente de măsline comercializate în sistem vrac sau ambalate în recipiente din sticlă sau tablă. (...)În cele 20 de produse analizate s-au identificat 9 tipuri de aditivi alimentari, după cum urmează: acid citric, acid lactic, acid ascorbic, alginat de sodiu, glutamat de sodiu, lactat feros, sorbat de potasiu, benzoat de sodiu și gluconatul feros", relevă concluziile studiului amintit.

De asemenea, cantitatea de sare variază între 3,34 grame şi 7 grame per 100 grame produs. "Este suficient să consumăm 15-20 de măsline procesate şi am depăşit cantitatea zilnică de sare admisă", spune nutriționistul Ovidiu Bălan.

Ce să mai vorbim despre faptul că aproximativ jumătate din cantitatea de măsline comercializată în țara noastră nu este ceea ce pare. „Denumirea sub care se vinde acest tip de produs trebuie să ofere consumatorului informația de bază necesară alegerii în cunoștință de cauză. Piața acestui tip de produs este formată dintr-o cantitate consistentă de măsline colorate artificial, aproximativ 40% din cantitatea de măsline comercializate în țara noastră. Acest fapt se datorează necunoașterii de către consumator a acestui tip de fruct exotic, dar și a preferințelor de consum față de măslinele negre. Măslinele înnegrite prin oxidare sunt obținute din măsline verzi sau blonde cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta în mod grav mucoasa gastrică. Având în vedere acest aspect, recomand consumatorilor să consume măsline negre netratate, zbârcite în mod natural, în copac, și care sunt obținute din fructe recoltate la maturitate completă, conservate numai prin sărare. Sarea este ingredientul care se regăsește în exces în acest produs, la unele sortimente conținutul de sare per 100 grame produs depășește și cu 40% necesarul zilnic de sare din dieta unui adult. Din păcate, etichetarea măslinelor comercializate în sistem vrac nu oferă și informații referitoare la cantitatea de sare din produsele aflate la vânzare", avertizează conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele APC România.

Back To Top