Categorie: Știri naționale

Procurorii DNA au început urmărirea penală față de Dumitru Dragomir, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și complicitate la spălare de bani.

Mitică Dragomir este inculpat într-un dosar în care mai apar, în calitate de suspecți, foști șefi din cadrul companiei RCS&RDS, dar și reprezentanții unei alte societăți comerciale, între care și fiul fostului președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Dosarul se referă la modul în care a fost atribuit contractul privind transmiterea meciurilor din cadrul competiției Liga I „PARTENER", în sezoanele competiționale 2008-2009, 2009-2010 și 2010-2011.
Potrivit anchetatorilor, "în perioada aprilie 2009 - mai 2011, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), a pretins suma de 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la suspectul Bendei Ioan, administrator al unei companii de televiziune prin cablu, în scopul atât de a îndeplini cât și de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu precum și de a îndeplini acte contrare acestora".
Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de Dumitru Dragomir în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, încheiat la data de 08.04.2008 între L.P.F. și consorțiul constituit din două societăți comerciale, printre care și societatea administrată de suspectul Bendei Ioan. Potrivit procurorilor, "această sumă de bani a fost disimulată ulterior, sub forma unor plăți făcute în cadrul unui contract de asociere în participațiune încheiat între o firmă controlată de inculpatul Dumitru Dragomir și compania de televiziune prin cablu".

Back To Top