Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a prezentat, joi, în cadrul ședinței de Guvern, primele rezultate concrete ale programul pentru încurajarea producerii tomatelor autohtone. "Înţeleg că un program guvernamental pe care noi l-am lansat la începutul acestui an, şi anume cel legat de tomatele româneşti, a început să funcţioneze nu doar prin plăţile pe care Ministerul Agriculturii le-a făcut, ci prin ceea ce e de fapt important, produsul final", a spus premierul Sorin Grindeanu, în introducerea primei statistici prezentate public, privind acest program.
"Este un program guvernamental pe care îl susţinem cu sume în bugetul ministerului şi care se concretizează la această dată în 6.816 beneficiari. Dintre aceștia, 4.200 au plantat, înțelegând prima recoltă, în această perioadă de extrasezon. Din totalul de 4.200, la 2.066 de beneficiari tomatele sunt în plin rod, iar pe piață au ieșit 106 beneficiari. Tomatele sunt în plin rod, deşi am avut un an mai dificil, cu un prag termic mai scăzut. Totuşi, cum spuneam - şi eu dau date exacte şi cifre care să confirme realitatea - într-un an cu temperaturi scăzute am reuşit să avem un avans de recoltă cu 11 zile", a declarat petre Daea.
Tomatele românești au ajuns în piețele din 12 județe și sunt, se pare, foarte apreciate. "Ele, prin calitate, s-au impus în preferinţele consumatorilor, faţă de importuri. Vom avea în continuare mai multe produse din toate judeţele la care noi suntem în desfăşurare cu acest program", a spus ministrul Agriculturii.
Daea a precizat că preţul este diferit de la zonă la zonă. Cele mai ieftine tomate românești se găsesc în zona Ardealului, unde vând cu 6 lei/ kg, în timp ce la București prețul este de 2 lei/kg.
Programul de susținere pentru producătorii de tomate a fost lansat anul acesta și își propune să acopere, din producția autohtonă, cât mai mult din cererea de pe piață, în extrasezon. Beneficiarii primesc 3000 de euro pe an, sprijin de la stat, dacă îndeplinesc anumite condiții:
- dețin o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp
- obțin o producție de minimum 2 kg tomate/mp i valorifică o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața prevăzută mai sus
- sunt înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în spațiile protejate în anul 2017
- valorificarea producției se face în perioadele ianuarie-mai, inclusiv, și noiembrie-20 decembrie, inclusiv.

Back To Top