Categorie: Știri naționale

ANAF a derulat, weekend-ul trecut, prin Direcția generală Antifraudă, acțiuni de control operativ la societăți care au în proprietate, administrare/gestiune bazine de înot, piscine, ștranduri sau spații similare destinate activităților de divertisment, petrecere a timpului liber, agrement etc..
Verificările au vizat cu precădere unitățile care înregistrează o intensificare a activității în sezonul estival (în aer liber). "Principalul obiectiv de control a vizat verificarea dotării cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF) și modului de utilizare a acestora, respectiv a fiscalizării sumelor încasate din vânzarea de bunuri și/sau prestarea de servicii direct către populație. În urma acțiunilor de control desfășurate au fost verificați 142 contribuabili, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 757.983 lei (amenzi și confiscări)", precizează un comunicat al instituției.
Bilanțul, la finalul celor două zile de controale la nivel național, a indicat 180 de sancțiuni contravenționale principale (122 amenzi și 58 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 713.627 lei. De asemenea, inspectorii ANAF au confiscat sume (numerar), venituri ilicite și bunuri în valoare totală de 44.356 lei, din care sume (numerar) în valoare de 13.738 lei, venituri ilicite în valoare de 1.007 lei și bunuri în valoare de 29.611 lei (reprezentând în pondere semnificativă îmbrăcăminte).
ANAF a mai dispus suspendarea activității a doi contribuabili (dintre care unul pentru nerespectarea prevederilor OUG nr.28/1999 privind dotarea cu casă de marcat, iar unul pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.227/2015).

Foto arhivă

Back To Top