Categorie: Știri naționale

Muzica românească este în doliu după ce, duminică, s-a stins din viață, la numai 49 de ani, Marina Scupra, una dintre cântărețele îndrăgite din anii '80-'90.

Artista fusese diagnosticată cu cancer cu numai câteva luni în urmă.
Claudiu Piţigoi, fostul mare voleibalist al Stelei şi al echipei naţionale, soțul cântăreței, a transmis un mesaj public după moartea acesteia: „O boală nemiloasă cu o evoluţie rapidă a doborât-o fără să ne dea răgazul de a ne dezmetici. Fac un apel la bun simţ şi discreţie din partea tuturor. Marina a trăit discret toată viaţa".
Și Mirabela Dauer a postat un mesaj, pe o rețea de socializare, în urma tragicei vești: "Draga mea, Marina... Te-ai stins prea devreme. Să-ți găsești liniștea acolo unde ai plecat să-i bucuri pe îngeri cu vocea ta minunată. Mi-ai împietrit sufletul de durere dar probabil că Dumnezeu are nevoie de cei buni lângă el... Odihnește-te în pace, OM FRUMOS! Rămas bun, prieten drag!"
Marina Scupra s-a născut pe 24 decembrie 1967. Potrivit News.ro, a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, după ce a debutat, în 1973, în emisiunea "Prietenii lui Aşchiuţă". În anul 1981 a participat la "Cântarea României" unde a obţinut menţiune în etapa republicană. În 1984, a primit trofeul Festivalului de la Mamaia, cu melodia "Joc de copii", compusă de Laurenţiu Profeta, după ce, cu un an în urmă a primit din partea juriului, la acelaşi festival, Premiul Tinereţii. A început apoi colaborarea cu compozitorul Dan Dimitriu, cel care i-a devenit soţ, şi cu care a avut doi copii, dar de care s-a despărțit ulterior, urmând căsătoria cu sportivul Claudiu Pițigoi.
În 1994, a jucat în comedia "Concurs de seducţie", din distribuţia căreia au mai făcut parte Horia Brenciu şi Tino Furtună.
Marina Scupra a cântat în spectacole ale Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti, iar în 2001 a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii "Titu Maiorescu". Era profesoară de canto la Şcoala Populară de Artă din Piteşti.

Back To Top