Categorie: Știri naționale

Deocamdată autoritățile au probleme în a asigura necesarul de manuale pentru toți elevii, deși acest lucru este prevăzut de Legea educației. Dar asta nu le împiedică să se gândească mai departe, la momentul în care și manualele vor avea legea lor. Proiectul de act normativ ar urma să fie lansat în dezbatere publică chiar luna viitoare.

 

Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat că "tot ceea ce a funcționat până în momentul de față în zona manualului școlar va fi inclus în această lege. Vom rezolva și probleme pe care nu le-a putut rezolva legislația, adică Legea educației naționale, în cei 26 de ani. Este o lege a manualului școlar absolut necesară".
Declarațiile vine în contextul în care este deja clar că la clasa a V-a, de exemplu, elevii nu vor avea manuale la mai multe discipline, licitațiile fiind blocate de contestații, la acest moment (VEZI DETALII).
Dacă în această toamnă vom dezbate Legea manualului, în toamna anului viitor se anunță o consultare și mai și, pe o nouă Lege a educației. Tot Liviu Pop își dorește un act normativ nou nouț, pornind de la ideea că 33% din prevederile celui în vigoare au fost modificate, iar multe altele nu au fost și nici nu vor fi aplicate vreodată.

Back To Top