Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Până la finalul lunii noiembrie, mai puțin de 15.000 de persoane din grupele la risc fuseseră vaccinate împotriva gripei, deși ne aflăm în plin sezon. Abia zilele trecute Ministerul Sănătății a anunțat semnarea contractului, pentru asigurarea dozelor necesare.

Un milion de doze au fost cumpărate de stat, însă abia acum, în plin sezon, iar ele vor ajunge în teritoriu doar începând de săptămâna viitoare. Dacă ne gândim și la perioada sărbătorilor, medicii de familie, de exemplu, mai au la dispoziție numai vreo două săptămâni în care să le folosească, deși oricum administrarea vaccinului se face târziu.
"Ministerul Sănătății a semnat contractul pentru achiziționarea a 1 milion de doze de vaccin gripal necesare pentru continuarea campaniei de vaccinare antigripală gratuită. De asemenea, Ministerul Sănătății a transmis către furnizorul de vaccin antigripal cantitățile de doze repartizate fiecărei direcții de sănătate publică, iar de săptămâna viitoare furnizorul va începe livrarea în teritoriu. Direcțiile de sănătate publică vor primi cantitățile de vaccin solicitate, conform necesarului transmis la Ministerul Sănătății. Pentru a evita în viitor situațiile de întârziere în aprovizionarea cu vaccin antigripal, Ministerul Sănătății a încheiat, pentru prima oară, un acord –cadru pentru achiziția vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani. De altfel, Ministerul Sănătății încheie acorduri- cadru pentru toate tipurile de vaccin. Anul acesta, Ministerul Sănătății va achiziționa peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu față de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc", se detaliază într-un comunicat al MS.
De aceste doze gratuite pot beneficia persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC.

Back To Top