Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Deși am trecut de jumătatea lunii ianuarie, specialiștii din Ministerul Sănătății susțin că nu este prea târziu pentru vaccinarea anti-gripală, mai ales că sezonul de gripă a debutat foarte târziu, în acest an. Aceștia cheamă, la imunizare, în special categoriile de pacienți care prezintă risc crescut și care beneficiază gratuit de vaccinare.
Ministerul Sănătății a solicitat, în această săptămână, direcțiilor de sănătate publică să intensifice activitatea de vaccinare antigripală a persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire. "Fac apel la medicii de familie să continue activitatea de vaccinare, deoarece, din datele primite la Ministerul Sănătății, au fost vaccinate peste 700 de mii de persoane, ceea ce înseamnă că mai sunt disponibile aproape 300 de mii de doze gratuite în cabinetele medicilor de familie", a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătății.
În săptămâna 8 – 14 ianuarie 2018, au fost înregistrate 50 de cazuri de gripă confirmate cu laboratorul. De la începutul anului, la nivel național au fost înregistrate două decese din cauza acestei afecțiuni, cel mai recent fiind cazul unui adolescent de numai 15 ani, din județul Sălaj, care avea gripă tip B și nu fusese vaccinat.
"Există argumente pentru continuarea vaccinării antigripale în cursul lunii ianuarie, având în vedere evoluția circulației virusurilor gripale și posibilitatea ca actualul sezon de gripă să se prelungească până la primăvară", a declarat Alexandru Rafila, Președintele Asociației Române de Microbiologie.
"Vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandăm tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit. De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă", a transmis Ministerul Sănătății.
În acest sezon, autoritățile pun un milion de doze la dispoziția persoanelor din grupele de risc. Cei care beneficiază gratuit de imunizare sunt personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC.

Back To Top