Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Procurorul șef al DNA a reacționat, miercuri seară, într-o conferință de presă, după înregistrările, acuzațiile și speculațiile apărute în spațiul public  de duminică încoace, referitor la anumite dosare instrumentate de procurori din cadrul DNA Ploiești.

 

Laura Codruța Kovesi a acuzat un adevărat "asalt asupra Justiției", despre care spune că nu a început acum. Aceasta a spus că nu le dă replică inculpaților, ci dorește să ofere răspunsuri oamenilor, pentru că asistăm la un "festival al inculpaților", care sunt "disperați". "De ce suntem atacați? Pentru că ne-am făcut treaba", a spus procurorul șef al DNA.

Laura Codruța Kovesi a anunțat că nu își va da demisia, pentru că ceea ce se întâmplă nu este despre Kovesi, ci despre asaltul asupra Justiției. Aceasta a subliniat că procurorii DNA nu falsifică probe, iar atunci când au existat probleme în interiorul instituției, magistrații au fost sancționați. Potrivit lui Kovesi, procurorii DNA sunt supuși unei duble verificări, o dată în instanță, o dată prin Inspecția Judiciară.

Șefa DNA a spus că încă de la înregistrările de duminică a cerut de la DNA Ploiești un raport scris cu privire la aspectele sesizate "ca presupus a fi nelegale" și cu privire la dosarele în care apar persoanele din înregistrări.

Laura Codruţa Kovesi a lămurit că, în dosarul în care Mircea Cosma şi Vlad Cosma au fost condamnaţi în primă instanţă, cei doi au ridicat excepţii de nelegalitate în faza de camera preliminară,  acolo unde judecătorii stabilesc dacă procurorii au întocmit în mod legal rechizitoriu şi dacă au administrat conform legii probe. Șefa DNA a arătat că excepțiile, care se referau tocmai la situațiile invocate în spațiul public, în ultimele zile, au fost respinse.

Principalele declarații ale șefei DNA, Laura Codruța Kovesi:

"La serviciul teritorial Ploieşti au fost instrumentate mai multe cauze în care inculpaţii au fost implicaţi. Într-un dosar, Vlad Cosma a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, alături de Mircea Cosma. Cei doi au fost condamnaţi la 5 ani, respectiv 8 ani. Cauza este în faza procesuală a apelului".

"Vlad Cosma a făcut mai multe denunţuri la DNA. A venit din proprie iniţiativă şi a făcut denunţuri. Nu a fost căutat de procurori. Nu pot să va confirm în câte dosare a primit identitate protejată. Într-un dosar, cel discutat în ultimele zile, a avut cel de martor protejat. Cosma Vlad a avut calitatea de martor în 12 dosare ale DNA. A fost trimis în judecată în dosare ale DNA. Acesta este motivul pentru care se prezenta la DNA Ploieşti".

"După pronunţarea sentinţei de condamnare care nu e definitivă, membri acestei familii, aceşti inculpaţi condamnaţi în primă instanţă au început diverse demersuri pentru a obţine un act care să-i ajute să obţină o pedeapsă mai mică".

"Inculpaţii au trecut la aplicare planului şi au devoalat propriile lor fapte de şantaj. E unul dintre motivele pentru care inculpatul Cosma, care a fost audiat în calitate de martor protejat luni, i s-a ridicat protecţia pentru că şi-a devoalat singur identitatea".

"Tot timpul am respectat legea, nu se falsifică probe în DNA, pentru oricine încalcă legea se iau măsurile legale. Nu cred că acest atac este întâmplător. Asistăm la un festival disperat al inculpaţilor, în care persoane trimise în judecată, condamnate, spun părţi de adevăr. Nu e vorba de Kovesi sau procurorul şef al DNA. DNA nu este un om, este o instituţie şi cred în acest lucru. Acest atac nu este despre Kovesi, ci despre procurorii care şi-au făcut treaba în ultimii ani şi vizează îngenuncherea statului român, umilirea societăţii. De ce suntem atacaţi? Că ne-am făcut treaba. Justiţia este într-un asalt de peste un an de zile. Dacă ne uităm cine atacă, vedem inculpaţi condamnaţi, trimişi în judecată, oameni care au bani, resurse, posibilităţi şi doresc decredibilizarea actului de justiţie. Azi, se pare că nu e atât de grav dacă eşti acuzat sau condamnat".

"Toate activităţile s-au derulat conform legii, nu pot să vă confirm sau infim dacă există ordonanţă a judecătorului sau alt act. S-a respectat legea când s-a realizat această înregistrare. Nu vă confirm sau infim dacă este autorizare din partea judecătorului. Codul de procedură penală prevede mai multe posibilităţi de a face înregistrări, unele urgente. În comunicarea publică respectăm ghidul, ocazie cu care apreciem ce informaţii pot fi publice şi ce nu. Procurorul care face anchetă va decide ce probe pot fi utilizate în cauză. Nu pot spune dacă vor fi folosite (n.r. în dosarul de şantaj)".

"Am luat măsuri şi înainte, deşi nu pot să fiu prezentă cu fiecare procuror DNA după-amiază acasă, când vorbeşte cu denunţătorii la tel, am luat măsuri şi când s-a întâmplat un astfel de incident. (..) Nu e normal ca un incident izolat sau un procuror care nu a realizat că trebuie să aibă o altă atitudine, să distrugă munca procurorilor. În momentul în care Negulescu şi-a început activitatea în DNA, avea o vechime de 20 de ani în magistratură, ceea ce înseamnă că 20 de ani a fost verificat şi de şefii ierarhici şi de Inspecţia Judiciară şi la momentul la care a început activitatea la DNA nu era nicio cercetare în curs şi nu am primit nicio sesizare privind conduita sa, a declarat Laura Codruţa Kovesi".

"Nu am avut nicio discuţie cu Mircea Negulescu şi Vlad Cosma despre modul de anchetă. Această speculaţie apare într-o înregistrare făcută probabil în sediul PCA Ploieşti, la un moment la care procurorul Negulescu nu era procuror în DNA, nu îl cunoşteam, nu puteam să am o discuţie cu acesta".

"DNA nu înseamnă Negulescu. În acest moment, nu am toate elementele pentru a îi cere lui Onea să plece din DNA sau să demisioneze pentru că apar înregistrări în care spune «da, bine»".

"Procurorii nu au cedat pentru că ştiu că nu au falsificat probe. Procurorii şi poliţiştii de la Ploieşti nu s-au temut. Inculpaţii au devoalat propriile acte de şantaj".

"Procurorii din DNA nu falsifică probe. Modul în care lucrează este supus controlului judecătoresc. Este în curs o verificare a Inspecției Judiciare. Am făcut ce prevede legea: orice suspiciune de abatere disciplinară este cercetată de Inspecția Judiciară".

"În ultimii 4 ani DNA a obţinut cele mai bune rezultate, peste 70 de demnitari au fost trimişi în judecată, 2 premieri, 11 miniștri restul senatori şi deputaţi".

"Este o coincidenţă că în ultima perioadă s-au pronunţat condamnări pentru inculpaţi dintr-un anumit partid politic? Întreb".

"Nu cred că acest atac e întâmplător. Asistăm la un festival al inculpaţilor. Acest atac nu e despre Kovesi, vizează îngenuncherea statului român şi umilirea cetățenilor. Justiţia e sub un asalt".

"Nu vă confirm dacă este o autorizare a judecătorului sau nu (despre înregistrările prezentate de DNA - n.r.). Există şi alte mijloace. Putem decide ce informaţii sunt sau nu publice. Este un dosar în lucru, colegul care face ancheta va decide ce probe va folosi".

"Sunt supoziţii. Neg în totalitate. Nu am avut nicio discuţie cu procurorul Negulescu sau cu Vlad Cosma. Probabil sunt făcute la Parchetul Curţii de Apel".

"De câte ori a denunţat Vlad Cosma şi a primit reducerea la jumătate a pedepsei, de ce a primit martor cu identitate protejată? Vă veţi da demisia? - A venit din proprie iniţiativă. Nu pot să vă confirm în câte dosare a primit identitate protejată. Într-un dosar, cel discutat în ultimele zile, a avut identitate protejată. Nu e vorba de Kovesi, e vorba de asaltul asupra justiţiei. Nu am niciun motiv să-mi dau demisia."

"Aţi fost acasă la Sebastian Ghiţă? - E momentul să-mi rezerv dreptul să nu răspund la afirmaţiile mincinoase ale inculpaţilor".

"Înregistrările arată că e vorba despre alt dosar? - Eu mă refer la dosarul la care Mircea Cosma şi Vlad Cosma au fost trimiși în judecată. În dosarul despre care se face vorbire este o verificare a Inspecţiei Judiciare în curs. Am spus că procurorii nu falsifică probe, dacă concluzia IJ e alta, o să vedem".

"Deocamdată, nu am nicio certitudine că aceste înregistrări sunt reale. Faptul că un inculpat acuză un procuror, nu înseamnă că sunt adevărate".

"În momentul în care au apărut aceste înregistrări, am cerut explicaţii în scris".

"Câteodată avem procurori care nu respectă legea, dar luăm măsuri imediat. Eu le răspund oamenilor, nu inculpaţilor".

"Nu am avut nicio discuţie cu ministrul Justiţiei, nu mi-a cerut nicio informare. Dacă sunt în această funcţie, sunt pregătită pentru această funcţie Dl ministru are competenţa de a face o propunere de revocare. Nu a cerut nimeni o informare despre această situaţie".

"Singurele explicaţii pe care eu le-am dat au fost către procurorul general al României, legea nu prevede alte proceduri, si Inspecţiei Judiciare".

"Nu am avut discuţii nici cu preşedintele României, nici cu ministrul Justiţiei, ci doar cu procurorii de la Ploieşti şi cu procurorul general al României căruia i-am trimis o informare".

Back To Top