Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Unii profesori nu și-au primit salariile la timp nici în februarie după ce, în prima lună a anului, acestea au întârziat în toate unitățile de învățământ, din cauza trecerii lor de la primării la inspectoratele școlare județene. Deși reprezentanții MEN susțin că banii au fost disponibili de la 1 februarie, în anumite cazuri ele nu au fost plătite nici până la jumătatea lunii. În plus, există îngrijorarea că această situație ar fi doar o mică parte a problemei, iar la jumătatea anului s-ar epuiza fondurile pentru plata lefurilor în învățământ.

 

În urma întâlnirii care a avut loc joi, la Ministerul Educației, reprezentanții instituției au precizat că, pe 30 ianuarie 2018, "MEN a transferat sumele pentru plata salariilor către Inspectoratele Școlare Județene și către Inspectoratul Școlar al Municipiului București, cu drept de utilizare din data de 1 februarie 2018. În conformitate cu prevederile legale în domeniu, unitățile de învățământ sunt cele care întocmesc statele de personal și de plată și le transmit inspectoratelor școlare spre validare, iar acestea din urmă transferă sumele pentru plata salariilor către unitățile de învățământ. Astfel, plata salariilor se realizează de către fiecare unitate de învățământ în parte, pe baza statelor validate".

Secretarii de stat din cadrul Ministerului Educației Naționale s-au întâlnit joi cu reprezentanții cadrelor didactice, acestora din urmă fiindu-le explicate motivele care au condus la întârzierea plății unei mici părți din salariile angajaților din învățământul preuniversitar, acestea fiind legate de upgrade-ul realizat la platforma de salarizare.

"La solicitarea reprezentanților cadrelor didactice de suplimentare a numărului de posturi din inspectoratele școlare județene, reprezentanții MEN au răspuns că au analizat fiecare caz în parte și că vor face demersurile necesare pentru optimizarea funcționării inspectoratelor pe zona de contabilitate-salarii", au explicat reprezentanții MEN.

Discuțiile acoperă, însă, o mică parte a problemei. Din Parlament au venit, zilele acestea, semnale că banii pentru plata salariilor nu ar ajunge decât până la jumătatea acestui an. "Semnalele dinspre multe școli sunt că banii pentru salarii vor ajunge doar până în vară. Celebra ‹‹țopăială fiscală›› de anul trecut se va resimți negativ în buzunarele profesorilor. Cele mai vehiculate soluții de încadrare în bugetul de salarii sunt neplata orelor suplimentare și scăderea numărului de gradații de merit. Sunt sume însemnate, mai ales pentru dascălii cu rezultate, imaginați-vă că gradația de merit poate însemna o diferență de venit de 25%. PSD dă cu o mână și ia cu două”, a spus Marilen Pirtea, președintele Comisiei de Educație a PNL, potrivit DC News. Acesta a arătat că ar putea exista o legătură între îngrijorarea directorilor de școli cu care a discutat  și măsura prin care responsabilitatea pentru salariile profesorilor de la administrațiile locale la Ministerul Educației. „Suntem îndreptățiți să credem că măsura privind plata salariilor a fost luată în cadrul unei strategii mai mari de reducere a cheltuielilor cu personalul din învățământ. Au luat ochii oamenilor cu măriri salariale nesustenabile, pentru ca acum să încerce să se achite de ele tot din buzunarul profesorilor. Mesajul meu către Guvern este cât se poate de direct: lăsați profesorii în pace! Orice om responsabil față de viitorul copiilor noștri înțelege că ne aflăm într-un punct critic, în care investiția majoră în educație, făcută cu capul, nu cu picioarele, este singura șansă pe care o mai are România, după 27 de ani de oportunități, prea multe irosite”, a mai spus Pirtea.

Back To Top