Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

curtea constitutionalaLegea privind înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic II Rákóczi Ferenc din Târgu Mureș, liceu cu predare exclusiv în limba maghiară, a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională a României. Actul normativ, aprobat de Senat în calitate de cameră decizională, fusese atacat la CCR de către mai mulţi parlamentari. Conferențiarul universitar Mihai Cristian Apostolache, fost deputat de Prahova, a precizat că prin această lege se încălca atât principiul separaţiei puterilor în stat, cât şi autonomia locală, explicând motivele pentru care actul normativ a fost considerat neconstituţional.

“Fiind vorba de o unitate de învățământ preuniversitar, legislația în vigoare stabilește dreptul autorităților administrației publice locale de a hotărî cu privire la înființarea, desființarea, fuziunea sau divizarea unei unități de învățământ de stat, confesional și particular, hotărâre care poate fi luată numai cu avizul conform al inspectoratului școlar. Prin urmare, numai autoritățile locale pot decide, printr-un act administrativ, cu privire la înființarea unui liceu într-o localitate, nicidecum Parlamentul prin lege”, a explicat Mihai Apostolache, citat de observatorulph.ro.

“Dacă legiuitorul a conferit unei autorități dreptul de a decide într-un anumit domeniu, acesta nu se poate substitui acelei autorități pentru că s-ar încălca principiul separației puterilor în stat. Ori, așa cum arată și Curtea Constituțională, în situația de față tocmai acest lucru s-a produs. Legiuitorul (Parlamentul) a intervenit în sfera de competență a autorităților locale, încălcând principiul separației puterilor în stat, principiul egalității în drepturi și depășindu-și rolul său constituțional. Totodată, prin atitudinea sa, Parlamentul a încălcat și principiul autonomiei locale, reglementat în articolele 120 și 121 din Constituția României, aspect subliniat și de instanța de contencios constituțional”, a mai afirmat Mihai Apostolache, precizând că, în viziunea sa, reacția liderului UDMR Kelemen Hunor, care a susținut că “România nu este stat model în ceea ce privește drepturile minorităților naționale”, este nejustificată.

Back To Top