Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

kovesiDupă solicitările adresate de premierul României şi ministrul Justiţiei privind desecretizarea protocolului de colaborare dintre Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Naţională Anticorupţie, Parchetul Genral a publicat, vineri, documentul. Protocolul, semnat în 2009 de şeful DNA, Laura Codruţa, şi directorul de atunci al SRI, George Maior, conţine 18 pagini şi prevede condiţiile în care cele două instituţii puteau colabora, inclusiv pentru derularea urmăririi penale faţă de anumiţi suspecţi.

Conform documentului, obiectivul general al protocolului vizează cooperarea pentru prevenirea unor infracţiuni grave. "Părţile cooperează, potrivit competenţelor şi atribuţiilor prevăzute de lege, în activitatea de valorificare a informaţiilor din domeniul prevenirii şi combaterii infracţiunilor impotriva securităţii naţionale, a actelor de terorism, infracţiunilor ce au corespondent în ameninţările la adresa securităţii naţionale şi a altor infracţiuni grave, potrivit legii", se arată în document. Mai departe, acesta prevede şi situaţiile specifice sau modul de cooperare, permiţând "acordarea de către experţii Serviciului, în condiţiile legii, a asistenţei tehnice de specialitate procurorilor care efectuează urmărirea penală, pentru aplicarea prevederilor art. 911-915 gi art.98 Cod procedură penală", respectiv "acordarea de către Serviciu, în condiţiile legii şi ale prezentului Protocol, a asistenţei tehnice de specialitate procurorilor în cauzele prevăzute la art.2, în care administrarea mijloacelor de probă impune cunoştinţe ori dotări tehnice specifice sau în cauzele în care se ascultă persoane cu identitate protejată". Tot aici se mai spune că SRI putea oferi Direcţiei Anticorupţie informaţii, date şi documente referitoare la iniţierea sau săvârşirea de infracţiuni, "scop în care desfăşoară activităţi de informaţii şi supraveghere operativă".

Practic, în linii mari, procurorii anticorupţie au avut posibilitatea, conform acestui acord, să utilizeze informaţii obţinute de SRI pentru desfăşurarea urmăririlor penale. Mai mult, în protocol se discută şi despre echipe mixte între cele două instituţii.

Desecretizarea protocolului a stârnit, vineri, numeroase discuţii, numeroase voci criticând această colaborare şi amintind că, potrivit legii, procurorii nu au voie, sub sancţiunea excluderii din magistratură, să colaboreze cu servicii secrete.

Întregul protocol poate fi citit pe site-ul Ministerului Public, accesând acest link.

Back To Top