Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

KLAUS IOHANNIS PREŞEDINTEPreședintele României nu va da curs solicitării înaintate, în februarie, de ministrul Justiției, privind revocarea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA. Anunțul a fost făcut chiar de Klaus Iohannis, care a și trimis argumentarea acestei decizii către MJ. În replică, Tudorel Toader a anunțat sesizarea Curții Constituționale, pe acest subiect.

 

Klaus Iohannis a anunțat, luni seară, că nu va da curs propunerii Ministrului Justiției de revocare a Laurei Codruța Kovesi, procuror șef al DNA, apreciind că motivele de revocare prezentate de Ministrul Justiției nu au fost de natură să-l convingă în acest sens. "De altfel, în mare parte, ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile", a spus președintele României.
"La jumătatea lunii februarie, Ministrul Justiției mi-a trimis o propunere, propunerea de revocare a procurorului șef DNA, împreună cu Raportul privind activitatea managerială a DNA. Această propunere este doar un prim pas dintr-o procedură în cadrul căreia ultimul cuvânt îl are, conform legii, Președintele. După cum probabil vă amintiți, după ceva timp, la mijlocul lunii martie mi-a fost înaintat și avizul CSM, avizul CSM însă a ajuns la cu totul altă concluzie decât așa-zisul Raport al domnului Ministru. Avizul CSM, după cum știm, a fost unul negativ. Prin rolul constituțional al CSM, de garant al independenței justiției, acest aviz nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, adițional. Chiar dacă avizul nu obligă, el în niciun caz nu poate fi ignorat. Constat, deci, că în analiza acelorași acțiuni sau inacțiuni și în aplicarea acelorași texte legale, două autorități ale statului, respectiv Ministerul Justiției și CSM, ajung la concluzii diametral opuse. Odată sesizat cu propunerea Ministrului și după ce am primit avizul CSM, am solicitat, evident, Departamentelor de specialitate din Administrația Prezidențială o analiză și câteva propuneri. Acum, analizând motivele pentru care Ministrul Justiției solicită revocarea procurorului șef al DNA, am constatat că autorul Raportului, raport care a însoțit propunerea, consideră că acesta este, citez, «o luare de poziție» față de dezbaterile publice din ultimul an, ceea ce, clar, induce percepția că evaluarea Ministrului Justiției poate fi subiectivă. Această percepție este întărită și de prezența în cuprinsul Raportului a unor aspecte referitoare la cariera profesională a Ministrului Justiției. De asemenea, unele dintre motivele care fundamentează propunerea de revocare utilizează date și informații care fie nu sunt pertinente, fie exced perioada anunțată de Ministru ca fiind evaluată. Unele rapoarte ale Inspecției Judiciare, hotărâri ale CSM sau decizii ale Curții Constituționale au fost interpretate și valorificate de Ministrul Justiției într-un sens cel puțin diferit față de conținutul lor", a declarat Klaus Iohannis.

Detalii se regăsesc în documentul transmis de președinte către Ministerul Justiției:

"În condițiile în care Președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate de procurorul șef al DNA;
În condițiile în care argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente;
Văzând legislația aplicabilă în acest domeniu;
Valorificând jurisprudența instanței de contencios constituțional,
Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA !" a replicat ministrul Tudorel Toader, la scurt timp după declarația de presă a lui Klaus Iohannis.
Pe 22 februarie, ministrul Justiției a anunțat că declanșează procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, decizie pe care a argumentat-o printr-un raport de câteva zeci de pagini, sinteză a raportului privind activitatea managerială în cadrul DNA.

Back To Top