Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

elev calculatorPlafonul maxim pentru beneficiarii eligibili ai programului „Euro 200” a fost majorat, în premieră, în acest an. Acesta nu a fost actualizat niciodată din 2004 încoace, de la momentul lansării acestui program social.

 „Euro 200” prevede acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor, în vederea achiziţionării de calculatoare se va desfășura şi în acest an. Derulat încă din 2004, acesta a prevăzut, în tot acest interval, pentru beneficiari, un plafon maxim de 150 de lei venit/membru de familie. ABia în 2018 a fost aprobată o indexare, care ridică nivelul la 250 de lei.

"Prin această măsură, numărul potențialilor beneficiari crește, asigurând astfel accesul la informația digitalizată și premisele pentru dezvoltarea competențelor TIC în rândul acestor beneficiari. Plafonul de venit în virtutea căruia se acorda acest ajutor financiar nu a mai fost actualizat din anul 2004", au precizat reprezentanții Ministerului Educației, estimând că, astfel, în 2018 vor fi acordate peste 13.500 de ajutoare, în valoare totală de aproximativ 12,3 milioane de lei. Anul trecut, mai puțin de 7.400 de elevi și studenți au fost incluși în program.

În primul an în care s-a derulat programul, Ministerul a primit peste 120.000 de cereri și a aprobat acordarea a nu mai puțin de 25.051 de ajutoare.

Potrivit legii, de acest sprijin pot beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar pe membru de familie de 250 de lei. Bonul reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro şi este destinat achiziţiei de calculatoare. Culoarea bonului valoric ce va fi acordat în acest an va fi violet.

Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăşi valoarea computerului achiziţionat. Acesta se acordă o singură dată în cadrul unei familii. Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.

În cei 14 ani de aplicare a programului „Euro 200”, au beneficiat de sprijin pentru achiziţia de computere peste 297.000 de elevi şi studenţi, menționează Ministerul Educației.

Back To Top