Categorie: Știri naționale

toader tudorelFederația Sindicatelor din ANP cere anchetarea lui Tudorel Toader pentru abuz în serviciu și restricţionarea dreptului de reprezentare sindicală.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a anunțat că a depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva lui Tudorel Toader, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi încălcarea dreptului de reprezentare sindicală.

"În data de 24 mai 2018, Tudorel Toader a refuzat în mod abuziv participarea reprezentanţilor FSANP la întrevederea ce a avut loc, la sediul Ministerului Justiţiei, pentru dezbaterea unor acte normative de interes, limitând astfel exercitarea atribuţiilor de reprezentare şi a mandatului acestora în vederea apărării şi promovării drepturilor şi intereselor profesionale ale membrilor de sindicat. Deşi, în perioada mai 2017 – mai 2018, au fost mai multe runde de negocieri şi mai multe întâlniri oficiale între Tudorel Toader şi reprezentanţii FSANP, ministrul şi-a permis, încă o dată, să dezinformeze cu intenţie opinia publică şi mass-media invocând o aşa-zisă lipsă de calitate a organizaţiei sindicale care a cerut insistent demiterea acestuia pentru incompetenţă şi subminarea sistemului penitenciar. Evident, Tudorel Toader cunoștea faptul că FSANP este organizaţie sindicală reprezentativă la nivelul sistemului penitenciar, în calitate de ministru al Justiţiei, acesta semnând un Acord cu FSANP, reprezentată prin preşedintele ales, cu doar 10 zile înainte de acest incident care constituie o discriminare vădită a organizaţiei noastre", au transmis sindicaliștii.

Aceștia solicită, totodată, demiterea lui Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiției, "pentru incompetenţă şi pentru încercările repetate de a dezinforma opinia publică".

"Pentru conformitate, precizăm că Legea 62/2011 a dialogului social la art. 218 alin. 2 sancţionează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani infracţiunea de limitare a exercitării atribuţiilor funcţiei membrilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, iar art. 297 din Codul penal sancţionează infracţiunea de abuz în serviciu cu închisoare de la 2 la 7 ani", au mai precizat sindicaliștii.

Back To Top