Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

capre si oi o noua forma de pestaUn nou virus ar putea ucide animalele din România. După ravagiile făcute de pesta porcină africană, o boală care omoară caprele şi oile pare să se apropie de graniţele ţării noastre. Pesta micilor rumegătoare a invadat Bulgaria, iar autorităţile române spun că au luat deja primele măsuri de prevenţie. Transporturile de oi şi capre sunt atent monitorizate şi controlate. Între timp, oamenii care trăiesc din oierit sunt îngroziţi de ideea că ar putea rămâne fără animale.

 

Cei de la ANSVSA spun că au luat deja primele măsuri. Transportul de oi şi capre este monitorizat cu atenţie în tot ceea ce priveşte comerţul intracomunitar cu Bulgaria. Mai mult, s-au intensificat controalele şi în trafic, dar şi la graniţa cu Bulgaria, relatează Digi 24.

Măsurile de informare şi prevenire vin pe fondul confirmării, până la finalul lunii iulie, a 6 focare de pesta micilor rumegătoare în Bulgaria, comunele vizate fiind Bolyarovo şi Elhovo din regiunea Yambol, precum şi Sredets, Sozopol, Primorsko, Malko Tarnovo şi Tsarevo din regiunea Burgas, notează şi Adevărul, care explică faptul că pesta micilor rumegătoare este o boală virală gravă, dar care nu afectează omul, ci doar rumegătoarele mici, respectiv ovinele şi caprinele. Mortalitatea în cazul animalelelor infectate poate ajunge la 70%. Transmiterea infecţiei se face direct de la animalul bolnav la cel receptiv şi puţin probabil indirect, având în vedere rezistenţa scăzută a virusului în mediul exterior. Virusul pătrunde în organism la nivelul mucoasei nasofaringiene. Evoluţia bolii este supraacută sau acută, caracterizată clinic prin febră, tulburări digestive şi respiratorii, iar morfopatologic prin necroze, eroziuni şi ulcere la nivelul mucoasei digestive şi a căilor respiratorii, mai arată sursa citată.

Back To Top