Categorie: Știri naționale

Comisia Europeană a avut, joi, o reacție cu privire la dosarului fostei șefe DNA Laura Codruța Kovesi, în prezent candidat pentru funcția de procuror general european.

”Comisia Europeană urmărește îndeaproape ultimele evenimente în contextul procedurii de selecție. E crucial ca toți candidații, selectați de un comitet independent, să fie tratați corect în acest proces”, a spus un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, după ce Kovesi a anunțat că va fi audiată în calitate de suspect într-un dosar instrumentat de secția de investigare a magistraților.

”În ce privește independența justiției în România, am arătat clar în repetate rânduri că e de importanță crucială existența unei justiții independente și profesioniste”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al executivului european, potrivit g4media.ro.

”Un comitet independent de selecție a evaluat candidații și a trimis lista scurtă la Parlamentul European și Consiliul UE”, a mai arătat sursa citată.

Laura Codruţa Kovesi a anunţat miercuri seară că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă (VEZI DETALII). Adina Florea, procuror al Secţiei de anchetare a magistraţilor și propusă în locul lui Kovesi la conducerea DNA, a declarat joi că dosarul în care Laura Codruţa Kovesi este citată ca suspect a fost deschis în urma plângerii lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018, legată de operațiunea privind aducerea în România din Indonezia a lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul delapidării FNI.

Back To Top