Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Procurorul șef al DNA, Crin Bologa, a susținut o conferință de presă în care a confirmat deschiderea a peste 30 de dosare penale, în timpul stării de urgență, vizând persoane și companii care au încercat să profite de pe urma situației actuale.

 

"Corupția și frauda în achizițiile publice efectuate în condiții de pandemie nu sunt o preocupare doar în România, ci se află în toată lumea «sub reflector», pentru că s-a constatat că există oameni și companii care au înțeles să profite în mod nelegal de pe urma acestei tragedii, iar riscul corupției poate reprezenta o piedică majoră în fața eforturilor de rezolvare a acestei crize sanitare globale.

Cu toate aceste limitări procurorii au fost în permanență prompți în a deschide și desfășura anchete în cauzele urgente și în cele prevăzute de decretele privind instituirea stării de urgență:

a. cauzele urgente (în care au fost dispuse măsuri preventive; în care au fost organizate acțiuni de flagrant; în care există pericolul dispariției probelor) și

b. cauzele penale de corupție legate de pandemia generată de coronavirus”, a declarat acesta.

Prima categorie de anchete se referă la infracțiuni surprinse în flagrant, în perioada stării de urgență, respectiv inculpați care au săvârșit fapte solicitând sume de bani cuprinse între câteva zeci de mii de euro și peste 1 milion de euro.

"Din a doua categorie de dosare, în legătură cu pandemia provocată de coronavirus, la Direcția Națională Anticorupție sunt înregistrate un număr de 33 de dosare penale din care, în 25 de cauze procurorii s-au sesizat din oficiu. În aceste cauze se efectuează cercetări și în măsura în care activitatea de urmărire penală și reglementările privind comunicarea publică o permit o să aducem la cunoștința publicului rezultatele", menționează DNA.

Anchetele privind pandemia vizează încălcarea prevederilor legale pentru organizarea, atribuirea, derularea unor contracte de achiziții publice directe a unor echipamente de protecție (măști, viziere, combinezoane, izolete) (VEZI DETALII), achiziționarea de măști medicinale, neconforme, considerate periculoase și interzise în UE (VEZI DETALII) și stabilirea centrelor de carantină, respectiv repartizarea persoanelor în centrele de carantină

„Procurorii își fac datoria și în perioada stării de urgență și a stării de alertă, desigur cu limitările impuse de aceste situații, în vederea preîntâmpinării apariției unor cazuri de îmbolnăvire. Săvârșirea unor infracțiuni de corupție este un lucru grav, săvârșirea unei infracțiuni de corupție în timpul unei pandemii și în legătură cu limitarea efectelor acesteia este și mai grav și periculos pentru sănătatea unei societăți", a mai spus procurorul șef al DNA.

Back To Top