Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

pompieri romani incendii grecia
Categorie: Știri naționale

O publicație on-line din Grecia descrie modul de operare al pompierilor români trimiși acolo în sprijinul autorităților elene care se luptă cu incendii devastatoare.

Publicația fimes.gr, citată de ziare.com, scrie că modul de a acționa al pompierilor români care intervin în insula Evia i-a uluit pe localnici. “

“Viteza, organizarea, metizulozitatea și reflexele pompierilor români sunt uimitoare”

"Pompierii români care au venit în țara noastră să întărească efectivele anti-incendiu și să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă.

Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare.

La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.

Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.

În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile.

De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația.

Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd", se arată în articolul citat de ziare.com.

Pompierii români au o misiune dificilă, diferită față de cele obișnuite

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că, duminică, a avut loc prima misiune a pompierilor militari români în zona Spathari, insula Evia (VEZI DETALII). Oficialii români subliniază, la rândul lor, că misiunea salvatorilor noștri este “aparte, extrem de dificilă, care implică riscuri și care este diferită față de alte incendii la care pompierii militari intervin în mod curent. Dată fiind situația grea cu care se confruntă în această perioadă Grecia, ajutoarele internaționale sosite în sprijin, inclusiv din România, reușesc cu fiecare efort depus în limitarea propagării incendiilor de vegetație să consolideze ceea ce este cel mai important in aceste zile, ideea de fi solidar”.

45 de pompieri români acționează, luni, în zona Spathari

Astăzi, DSU a anunțat că, începând cu ora 08.00, 45 de pompieri acționează pentru lichidarea incendiilor care au cuprins vegetația uscată și fondul forestier din zona Spathari. Dispozitivul va fi similar celui de ieri, intervenția asigurându-se cu 6 mașini de stingere și 2 cisterne. Totodată, 6 salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Un rol important în misiunea desfășurată este constituit de supravegherea și monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone, ceea ce creează o imagine de ansamblu și facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenție, cât și pentru a urmări frontul flăcărilor.

Pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore.

12 pompieri prahoveni fac parte din grupul de peste 100 de salvatori trimis în Grecia, la finalul săptămânii trecute (VEZI DETALII).

 

Foto: Departamentul pentru Situații de Urgență

Back To Top