analize laborator
Categorie: Știri naționale

• A fost confirmat primul caz de variola maimuței în România.
• Pacientul are 26 de ani, este din București și se află în izolare.


Primul caz de variola maimuței a fost diagnosticat astăzi, în România, pacientul fiind un bărbat în vârstă de 26 de ani, din București. Confirmarea a venit în urma investigațiilor de laborator, anunță Ministerul Sănătății.
Boala a debutat în urmă cu patru zile, iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare.
Din ancheta epidemiologcă, se pare că bărbatul s-a infectat de la o persoană apropiată care a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa, unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.
În cursul lunii mai, au fost înregistrate două suspiciuni de infectare cu variola maimuţei la o femeie de 43 de ani din Rădăuţi şi un bărbat cetăţean român internat la un spital din Atena, Grecia, însă acestea au fost infirmate ulterior, fiind vorba de infectări cu varicelă.
Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.
Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuţi cu virusul variolei maimuţei.
Sursa: digi24.ro 

 CITEȘTE ȘI: A meritat? Un prahovean din Puchenii Mari s-a ales cu dosar penal după ce a furat o perie dintr-o spălătorie din Băicoi

Back To Top