ministrul educatiei sorin cimpeanu
Categorie: Știri naționale

 • Festivitățile de premiere rămân, dar, în gimnaziu, la mai multe discipline de studiu, calificativele să înlocuiască notele, este propunerea ministrului Educației Sorin Cîmpeanu care a intrat, astfel în dezbaterea publică lansată de petiția unei învățătoare pentru renunțarea la festivitățile publice de premiere din școli.
• „Nu trebuie să de motivăm elevii prin exagerarea importanței acordate acestor festivități de premiere. Una dintre soluțiile pe care vă invit să le luați în calcul ar fi aceea a diminuării goanei pentru note prezentă mult prea mult, din păcate, în școala românească”, a spus ministrul ieri, într-o conferință de presă.


Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și-a lansat propunerea ca o rezolvare pentru „goana după note”. „Propun acordarea de calificative „admis/respins” la muzică, desen, educație fizică, spune ministrul Educației ca o rezolvare la diminuarea „goanei după note”. Declarația a fost făcută în conferință de presă de la sediul Ministerului Educației, titrează edupuedu.ro. Religia ar rămâne cu note, potrivit propunerii.
„Nu trebuie să demotivăm elevii prin exagerarea importanței acordate acestor festivități de premiere”, a mai declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care se poziționează astfel în dezbaterea lansată după ce o învățătoare a solicitat printr-o petiție publică renunțarea la festivitățile publice de premiere din școli.

CITEȘTE ȘI: TEATRUL PLOIEȘTI. Ce vedem la „Toma Caragiu” în acest weekend?

„Festivitățile de premiere sunt un aspect tradițional în sistemul de învățământ romanesc. Sunt un aspect la care foarte mulți dintre părinți țin și foarte mulți dintre profesori țin. Pe de altă parte, avem competiția care trebuie să fie încurajată. Având în vedere că principalele obiective ale proiectului „România educată” sunt, pe deoparte, încurajarea performanței, care se obține doar prin competiție, dar, pe de altă parte, la fel de importantă e susținerea echității – accesul egal la o educație de calitate – trebuie îmbinate aceste lucruri.
Una dintre soluțiile pe care vă invit să le luați în calcul ar fi aceea a diminuării goanei pentru note prezentă mult prea mult, din păcate, în școala românească, părinții care vor mult prea mult note mari pentru copiii lor, pot să înțeleg că își doresc premii pentru ei, dar acest lucru s-ar putea rezolva, spre exemplu, dacă în gimnaziu nu am mai acorda note la discipline precum muzica, desen, educație fizică, ci am da calificative. Dând calificative cu „admis/respins”, o mare parte din această competiție care nu este din spectrul competițiilor benefice, ar putea fi eliminată. Este o provocare pe care o lansez public,” a mai declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.
Declarația integrală a ministrului AICI.

CITEȘTE ȘI: Ziua comunei Brazi, peste două miliarde din bugetul local. Primarul Leonaș, pus în capul afișului

Back To Top