Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

cearșaf taxă plajă mamaia
Categorie: Știri naționale
  • Cea mai nouă fiță pe litoralul românesc, judecând după preț, este să-ți așezi cearșaful pe nisip.
  • Pe o plajă din Mamaia, un loc în primul rând, în fața șezlongurilor, poate fi închiriat cu 200 de lei.
  • Potrivit ANPC, acea fâșie ar trebui lăsată liberă, de fapt, pentru serviciile de urgență.

Pentru 200 de lei, turistul închiriază mai puțin de 4 mp pătrați de plajă, în primul rând. Nu primește nici măcar umbrelă, dar le ia fața celor care, lângă el, plătesc 150 de lei pentru două șezlonguri și o umbrelă.

”Oferta” pentru turiștii cu cearșafuri este disponibilă pe plaja asociată cu un complex imobiliar de lux din Năvodari, la granița cu Mamaia Nord și zona de cluburi, scrie g4media.ro.

“Accesul pe plajă este și va fi mereu gratuit”

Bogdan Bola, fost deputat și fost șef al Administrației Bazinale Apele Dobrogea Litoral (ABADL), spune că astfel de afișe pot descuraja turiștii să vină cu cearșafuri în zona de șezlonguri, însă nimeni nu poate fi obligat să plătească o asemenea taxă. ” Poți cere bani pentru un serviciu pe care îl oferi – șezlong, umbrelă, însă accesul pe plajă este și va fi mereu gratuit. Nu poți obliga un cetățean să plătească pentru acest drept… deoarece este un drept al oricărui român, indiferent dacă plaja este închiriată de un operator sau nu. Un astfel de afiș are doar menirea de a descuraja pe cei cu cearceafuri să și le pună în zona de șezlonguri, însă nu există nicio obligație legală de acest fel”, a declarat fostul șef de la Apele Române pentru G4Media.

La rândul său, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, susține că fâșia de plajă de la apă nici nu ar trebui închiriată, pentru că ea trebuie să rămână liberă, pentru intervențiile de urgență ale salvamarilor sau ale SMURD. Acesta a adăugat, potrivit sursei citate, că operatorii au obligația de a lăsa 30% din spațiul plajei pe care o administrează neocupată de șezlonguri, pentru turiștii care vor să se bronzeze pe cearșafuri, într-o zonă ce nu trebuie amenajată în spatele șezlongurilor, ci paralel cu sectorul acestora.

VEZI ȘI: Bilanț după prima săptămână de Comandament Estival, pe litoral. Amenzi de peste 440.000 de lei și 149 kg de alimente confiscate și distruse

Foto: g4media.ro

Back To Top