Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

recensamant
Categorie: Știri naționale

 

• Primele date ale recensământului din 2022 arată că populația României este de aproximativ 19 milioane de persoane, cu un million mai puțin decât la recensământul din 2011.
• Crește populația din localitățile limitrofe în detrimentul orașelor mari.
• Potrivit unui raport ONU, în afara țării sunt circa patru milioane de români.


Aproximativ 19 milioane este populația aflată pe teritoriul României, potrivit datelor recensământului care s-a încheiat la finalul lunii iulie 2022, a anunțat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică (INS), într-o emisiune televizată. La recensământul din 2011, populația stabilă a țării era de 20,12 milioane, cu un milion mai mult decât în prezent.
„Aproximativ 19 milioane e populația aflată pe teritoriul României. Sunt pesimist în ce privește evoluția demografică. În 2020, la 143 de pensionari aveam 100 de copii sub 15 ani. Înseamnă dezechilibre majore la pensii și pe piața muncii. Nu mai e piramida vârstelor, e o bază mică”, a precizat președintele INS, citat de digi24.

CITEȘTE ȘI: Fost șef de la Operațiuni Speciale trimis în judecată de DNA, după ce i-ar fi dezvăluit unei persoane cercetate că este ascultată

În afara țării sunt circa 4 milioane de români, a spus oficialul, citând un raport ONU.
Potrivit lui Tudorel Andrei, există tendința ca în orașele reședință de județ populația să se reducă și crește populația din localitățile limitrofe. În același timp, 600.000 de locuințe secundare nu sunt ocupate. „Căutăm explicații, cum se poate întâmpla așa ceva”, a precizat președintele INS.
Potrivit acestuia, 95% din populația estimată a țării a completat chestionarele de recensământ. Mai puțin de 5% nu au oferit informațiile, aproape 47% din populație a completat chestionarele online, ținta fiind de 35%.
În ceea ce privește raportul persoanelor care locuiesc la orașe și cele din mediul rural, 46% din populație trăiește la țară.
Potrivit președintelui Institutului Național de Statistică, după 31 iulie, când s-a încheiat culegerea datelor statistice în operațiunea de recenzare, urmează verificarea datelor prin eșantionare, validarea datelor și completarea datelor statistice.
Până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, s-au înregistrat 18,15 milioane de persoane, reprezentând 95,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată a României la 1 decembrie 2021. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, datele colectate vor fi publicate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete şi finale să fie făcute publice la finalul anului 2023.
Sursa: digi24.ro

CITEȘTE ȘI: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență cere Termoficare Prahova să reia furnizarea de apă caldă

 

Back To Top