Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

anti-HPV
Categorie: Știri naționale
  • Reprezentanții Ministerului Sănătății dau asigurări că, la DSP-uri și în cabinetele medicilor de familie, există zeci de mii de doze de vaccin împotriva virusului HPV.
  • Imunizarea este gratuită și se face la cerere pacienților cu vârste între 11 și 18 ani.

La data de 30 iunie 2022 erau disponibile în cabinetele medicilor de familie și în stocul direcțiilor de sănătate publică 56.841 doze de vaccin anti-HPV. O situație ma recentă, publicată de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, indica stocuri de 46.700 de doze, la finalul lunii iulie. În Prahova, la acel moment, existau 1.687 de doze la medicii de familie și 111 la DSP.

“În primele 6 luni ale acestui an, au fost utilizate 52.066 de doze de vaccin împotriva HPV, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății.

Precizăm faptul că pentru imunizarea persoanelor de până la 14 ani sunt necesare două doze, iar pentru cele ce depășesc această vârstă câte trei doze”, se arată în informarea publicată de MS.

Vaccinarea împotriva HPV este gratuită și se realizează în cabinetele medicilor de familie, la fetele cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, pe baza solicitărilor depuse. Cererile sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare, iar trimestrial se solicită direcţiei de sănătate publică teritoriale numărul de doze de vaccin necesare pentru imunizare.

Potrivit MS, în perioada 1 ianuarie 2022 – 31 iulie 2022, au fost înregistrate la cabinetele medicilor de familie un număr de 30.201 solicitări de vaccinare (16.545 solicitări la vaccinarea anti HPV pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 – 14 ani și 13.665  solicitări la vaccinarea anti HPV pentru fetele între 15-18 ani), conform Raportului privind vaccinarea anti – HPV realizat de către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

VEZI ȘI: Ministrul Sănătății promite că vaccinul gripal va fi disponibil în septembrie, astfel încât „populaţia să aibă timp să se vaccineze”

“Vaccinarea anti-HPV este cea mai bună metodă de prevenire a cancerului de col uterin și Ministerul Sănătății încurajează părinții să solicite informații medicilor de familie și celor de specialitate cu privire la beneficiile acestui tip de vaccinare”, au mai transmis reprezentanții MS în informare pe acest subiect.

Foto ilustrație

 

Back To Top