Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

minorii străinătate
Categorie: Știri naționale

 

• Un proiect de lege prevede posibilitatea ca minorii care au împlinit 16 ani să poată călători în străinătate neînsoțiți.
• Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească tinerii pentru a trece granița fără prezența părinților.

Propunerea legislativă iniţiată de PNL şi UDMR vizează modificarea legislației actuale privind libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate, de asemenea protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Proiectul prevede că „organele Poliţiei de frontieră vor permite ieşirea din România a cetăţenilor români minori care au împlinit vârsta de 16 ani titulari ai unui document de călătorie individual sau, după caz, ai unei cărţi de identitate şi neînsoţiţi de o persoană fizică majoră, dacă prezintă o declaraţie notarială a ambilor părinţi sau, după caz, a părintelui căruia i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, a părintelui care exercită singur autoritatea părintească în temeiul unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă şi irevocabilă, a părintelui supravieţuitor sau a reprezentantului său legal, care să cuprindă acordul acestora cu privire la efectuarea călătoriei respective de către minor, la statul sau statele de destinaţie, la perioada în care urmează să se desfăşoare călătoria, precum şi la scopul călătoriei”, titrează Agerpres.

Mai mult, proiectul stipulează că misiunile diplomatice şi consulare ale României au obligaţia de a sesiza autoritatea administraţiei publice centrale cu atribuţii în domeniul protecţiei drepturilor copilului cu privire la minorii sub 16 ani cetăţeni români aflaţi în străinătate care, din orice motive, nu sunt însoţiţi de părinţi sau de un alt reprezentant legal ori nu se găsesc sub supravegherea legală a unor persoane din străinătate.

CITEȘTE ȘI: Dosar penal, la Ploiești, în cazul unui adolescent care a ieșit la plimbare cu o sabie de aproape 50 de cm

În acest caz, Protecția Copilului va lua măsurile necesare pentru întoarcerea minorului sub 16 ani la părinţi sau la un alt reprezentant legal, imediat după identificarea acestuia.

În cazul în care persoanele identificate nu pot sau refuză să preia copilul, la cererea Direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, instanţa judecătorească de la domiciliul copilului dispune plasamentul acestuia.

Proiectul nu prevede, deocamdată, de unde vor fi direcționați banii necesari pentru repatrierea minorului, dacă este cazul.
În prezent, unele companii aeriene acordă un serviciu de minor neînsoţit care reprezintă asistenţa unui copil care călătoreşte singur de la punctul de plecare până a sosirea la destinaţia finală.

Unul dintre argumentele proiectului este acela că dezvoltarea psihosocială a unui tânăr de 16 ani este mai apropiată de cea a unui major peste 18 ani decât cea a unui minor de 14 ani, iar tratamentul similar cu al unui tânăr mai mic de vârstă este nejustificat. În ţările europene, minorii care au împlinit vârsta de 16 ani pot călători singuri, fără a fi însoţiţi de un major, susţin iniţiatorii proiectului. Alte motivații sunt afluxul mare de adolescenți care studiază în străinătate, dar și minori cărora le va fi facilitată călătoria către părintele aflat din străinătate dacă părinții sunt divorțați.

Dacă va fi aprobat în Camera Deputaţilor, care este for decizional, proiectul va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Mai multe pe Agerpres.ro

CITEȘTE ȘI: Bărbat în vârstă de 22 de ani din Puchenii Mari, reținut după ce a întreținut relații sexuale cu o minoră în vârstă de 13 ani

Back To Top