Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

sistemul IT acte
Categorie: Știri naționale

 

• Sistemul informatic pentru emiterea actelor de stare civilă nu va fi operațional la data de 14 decembrie 2022, așa cum preciza MAI într-o ordonanță de urgență adoptată pe 2 noiembrie, de Guvern.
• Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că acesta este realizat în proporție de 60%, până acum fiind digitalizate peste 66 milioane de acte de stare civilă.

Sistemul informatic pentru emiterea actelor de stare civilă, un proiect derulat de Ministerul Afacerilor Interne din anul 2019, care presupune digitalizarea actelor de stare civilă din ultimii 100 de ani și asigurarea accesului facil al cetățenilor la serviciile de stare civilă, nu va fi gata în acest an.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat recent, în cadrul unui eveniment dedicat digitalizării serviciilor publice, că obiectivul general al acestui proiect rămâne informatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru înregistrarea și eliberarea documentelor de stare civilă.

CITEȘTE ȘI: Casa Căsătoriilor, noi negocieri. Merită 900.000 de euro?

„Avem ca obiectiv specific reducerea timpilor și a cheltuielilor de stocare, creșterea interoperabilității și digitalizarea documentelor de stare civilă emise în ultimii 100 de ani. Au trecut prin tot fluxul de digitalizare peste 66 de milioane de acte, mai exact 66.465.648 de acte, iar alte 5 milioane sunt în diferite stadii de digitalizare. Au fost recepționate aproape 29 de milioane de acte.

Proiectul are un stadiu de realizare de peste 60%, pe care anul viitor îl vom finaliza și recepționa, iar finanțarea lui e asigurată din fonduri UE nerambursabile de aproape 47 milioane de euro.”, a declarat Lucian Bode, citat de hotnews.ro.

Guvernul a adoptat pe 2 noiembrie un proiect de Ordonanță de Urgență inițiat de MAI, menit să accelereze procesele de digitalizare a serviciilor furnizate de Direcția de Regim Permise și de Direcția pentru Evidența Populației din Ministerul Afacerilor Interne.

MAI menționa că Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă va deveni operațional la data de 14 decembrie 2022 și va permite furnizarea de servicii electronice, la nivelul 4 de sofisticare pentru evenimentele de viaţă.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: Planurile urbanistice ale Ploieștiului, în format digital, vor fi realizate cu finanțare prin PNRR

Back To Top