Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

copii ucraineni refugiati
Categorie: Știri naționale

 

• Un raport al organizației mondiale Save the Children arată că 50% dintre copiii ucraineni refugiați, cu vârsta sub 16 ani, se confruntă cu anxietatea, iar această cifră crește la 78% în cazul copiilor de peste 16 ani.
• Echipele Salvați Copiii România au acordat asistență socio-emoțională pentru mai mult de 100.000 de copii și 94.000 de adulți fugiți din calea războiului.

 

Raportul, intitulat „Aceasta este viața mea și nu vreau să irosesc niciun an din ea: Experiențele și bunăstarea copiilor care fug din Ucraina”, se bazează pe sondaje, grupuri de discuții și conversații cu peste 1.000 de copii refugiați și cu cei care îi aveau în grijă din șapte țări europene: Finlanda, Italia, Lituania, Țările de Jos, Polonia, România și Suedia.

Cercetările Save the Children, care au vizat copiii cu vârsta de peste 12 ani, strămutați forțat din Ucraina începând cu februarie 2022, arată că 50% dintre copiii ucraineni cu vârsta sub 16 ani se confruntă cu anxietatea, iar această cifră crește la 78% în cazul copiilor de peste 16 ani.

44% dintre copii au declarat că se simt singuri, iar 55% sunt îngrijorați de viitor.

57% dintre copii se simt nefericiți de când au părăsit Ucraina.

Potrivit studiului Save the Children, copiii care s-au refugiat din Ucraina pentru a trăi în Europa se confruntă cu probleme de sănătate mintală, mai mult de unul din doi copii intervievați simțindu-se neliniștit sau îngrijorat în legătură cu viitorul său.

Cercetarea a relevat că, pentru copiii refugiați care frecventau școala, riscul de a se simți singuri era mai mic, însă doar o treime dintre copiii care au fugit din cauza războiului din Ucraina frecventau școala înainte de vacanța de vară, iar un sfert dintre ei nu intenționau să se înscrie la o școală locală în anul școlar 2022-2023.

Jumătate dintre copiii intervievați au declarat că se simt mai neliniștiți de când au fugit din Ucraina, această cifră ajungând la 78% în cazul copiilor de peste 16 ani.

Mai mult de jumătate dintre copiii intervievați au considerat că situația lor s-ar îmbunătăți dacă ar avea prieteni din comunitatea gazdă (57%), dacă ar avea posibilitatea de a face sport sau de a-și practica hobby-urile (56%) și dacă ar învăța limba locală (54%). Băieții declară, într-o proporție semnificativ mai mare decât fetele, că își doresc să aibă prieteni în comunitatea gazdă (64% față de 52%, respectiv).

CITEȘTE ȘI: Ventilator neonatal performant, pentru Spitalul Municipal Câmpina, în baza unei donații printr-un proiect Salvați Copiii - OMV Petrom

Raportul arată că limba este o barieră clară în calea stabilirii de prietenii locale. Tinerii ucraineni vorbesc puțin cu localnicii pentru că cei mai mulți copii de vârsta lor nu vorbesc engleza, așa că se văd nevoiți să se apropie doar de cei din comunitățile lor de refugiați.

Programe guvernamentale necesare

Din 24 februarie până în prezent, aproximativ 7,7 milioane de refugiați au fugit din Ucraina pentru a căuta siguranță în alte țări europene, și se estimează că 40% dintre aceștia sunt copii.

Mulți copii au fost martori la evenimente dureroase, fiind nevoiți să își părăsească locuințele și să îi lase în urmă pe cei dragi.
Guvernele țărilor gazdă au un rol esențial în sprijinirea copiilor, astfel încât probleme precum anxietatea și nefericirea să nu se transforme în probleme de sănătate mintală pe termen lung.

Guvernele s-au străduit să se asigure că tinerii sunt înscriși la școală, dar țările cu cei mai mulți refugiați se confruntă cu mari provocări. Există puțini profesori de limbi străine care să îi ajute pe copiii din Ucraina să învețe limba țării gazdă, iar municipalitățile adesea nu dispun de fonduri pentru a angaja personal didactic suplimentar. În Polonia, de exemplu, raportul a arătat că doar 41% dintre copiii refugiați din Ucraina sunt înscriși la școlile locale.

Mulți părinți sau persoane care au în grijă copii refugiați din Ucraina, preferă să utilizeze programul de învățare online pe care guvernul ucrainean l-a dezvoltat anterior ca răspuns la pandemia de COVID-19, deoarece nu știu cât timp vor rămâne în țările gazdă.

Copiii și cei care îi au în grijă doresc să se întoarcă acasă, în Ucraina, dar este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple în curând. Prin urmare, programele referitoare la acești copii ar trebuie să fie unele pe termen lung.

Salvați Copiii, asistență tinerilor refugiați în România și Republica Moldova

De la debutul crizei umanitare, echipele Salvați Copiii România, aflate pe teren, au acordat asistență socio-emoțională complexă 209.305 de persoane, dintre care 114.824 de copii și 94.481 de adulți.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a explicat: „Salvați Copiii România și-a diversificat programul destinat copiilor refugiați din Ucraina și, dincolo de asistența umanitară imediată, ne concentrăm pe sănătatea socio-emoțională a copiilor ucraineni, am dezvoltat pentru ei programe speciale de educație. Sunt copii care au trecut prin traume adânci, care și-au pierdut unii casele, alții școlile și este esențial să fie restabilite liante socio-emoționale, așa cum este, de pildă, educația în limba maternă. Totodată, este crucial ca acești copii să se simtă integrați, să nu aibă povara de a fi străini, de aceea noi am organizat pentru ei și lecții de limba română”.

Totodată, organizația și-a extins intervenția în sprijinul copiilor refugiați din Ucraina aflați pe teritoriul Republicii Moldova unde a organizat două transporturi umanitare cu 505.200 de produse de primă necesitate, igienico-sanitare, pentru 42.000 de bebeluși, copii de vârstă mică și mame, a susținut integrarea școlară pentru 1600 de copii și a donat două ambulanțe pentru oferirea de servicii socio-medicale mobile femeilor, gravidelor și copiilor refugiați din Ucraina în Republica Moldova.

România și Republica Moldova rămân țări aflate în prima linie a asistenței umanitare pentru refugiații ucrainieni. Raportat la numărul de locuitori, Republica Moldova este țara din regiune ce găzduieşte cei mai mulţi refugiaţi, peste 90.000 din cele circa 600.000 persoane care au intrat în țară de la începutul războiului din Ucraina alegând să rămână pe teritoriul național moldovean, dintre care 42.637 sunt copii.

CITEȘTE ȘI: Mame adolescente: 45% din nașterile minorelor mai mici de 15 ani din UE provin din România

Back To Top