Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

 

• Atunci când ieși sau intri din țară, legea prevede o anumită sumă de bani numerar cu care poți trece granița.
• În cazul în care nu respecți legislația în vigoare, atunci există sancțiuni severe.
• Guvernul a majorat limita maximă a amenzii de la 8.000 de lei la 50.000 de lei, însă valoarea nu trebuie să depășească mai mult de 60% din suma numerarului nedeclarat.

În cazul în care, atunci când ieși din țară, în afara teritoriului Uniunii Europene, iar numerarul găsit asupra ta depășește suma de 10.000 de euro, autoritățile vamale te pot sancționa cu o amendă mult mai mare. La decizia Guvernului, s-a majorat limita maximă a amenzii de la 8.000 de lei la 50.000 de lei, însă valoarea nu trebuie să depășească mai mult de 60% din suma numerarului nedeclarat.

Cei care transportă numerar în valoare de 10.000 de euro sunt obligați să declare suma de bani autorităților statului membru din care ies sau intră în UE, punând totodată banii la dispoziția acestora pentru control.

În legislația din România, este prevăzut faptul că nedeclararea în scris a numerarului în valută și moneda națională care depășește suma de 10.000 de euro constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 3.000 și 8.000 de lei, iar recent, la decizia Guvernului, limita maximă a amenzii poate ajunge la 50.000 de lei.

 CITEȘTE ȘI: Autoturisme, ceasuri de lux și sume de bani, cu o valoare totală de 18 milioane de lei, puse sub sechestru în dosarul Tate, după perchezițiile DIICOT. Descinderi au avut loc și în Prahova

De asemenea, potrivit legii, „în cazul în care numerar neînsoţit în valoare de 10.000 euro sau mai mult intră sau iese din Uniune, autorităţile competente ale statului membru prin care numerarul intră sau iese din Uniune pot să solicite expeditorului sau destinatarului numerarului sau unui reprezentant al acestora, după caz, să facă o declaraţie de informare, în termen de 30 de zile”.

În situația în care aceste prevederi nu sunt respectate, sau în eventualitatea în care apar indicii că suma de bani, indiferent de valoarea sa, are legătură cu o activitate infracțională, atunci autoritățile pot dispune confiscarea temporară a acestuia, în urma unei decizii administrative.

Perioada de reținere este limitată pe o perioadă de timp în care autoritățile pot stabili dacă împrejurările cazului justifică reținerea numerarului în continuare sau nu. Această perioadă nu poate depăși 30 de zile, cu o posibilitate de a fi prelungită până la 90 de zile.
Sursa: playtech.ro

CITEȘTE ȘI: Plățile în numerar care depășesc 10.000 euro vor fi interzise în UE

 

Back To Top