Tranzactiile numerar de peste 10 mii de euro vor fi interzise in UE
Categorie: Economic

Plățile de peste 10.000 euro în numerar care se fac către comercianții de bunuri sau prestatorii de servicii ori între aceștia, urmează să fie interzise în toate țările membre UE, conform unui proiect de regulament european prezentat marți de Comisia Europeană. Prin această măsură se urmărește reducerea riscurilor de spălare a banilor.

Proiectul de regulament european (CITEȘTE DETALII AICI) urmează să se aplice direct în toate statele membre UE, însă fiecare țară va putea să stabilească, dacă vrea, un plafon chiar mai redus de 10.001 euro. Regula se va aplica indiferent dacă o tranzacție de peste 10.000 euro se face printr-o singură plată sau prin mai multe plăți.

Maxim 10.000 euro per tranzacție, indiferent de numărul operațiunilor legate între ele

„Persoanele care tranzacționează mărfuri sau prestează servicii pot accepta sau efectua o plată în numerar numai până la o sumă de 10 000 EUR sau o sumă echivalentă în monedă națională sau străină, indiferent dacă tranzacția este efectuată într-o singură operațiune sau în mai multe operațiuni care par fi legate între ele”, prevede proiectul care urmează să fie dezbătut și adoptat de Parlamentul European și de Consiliul UE.

Back To Top