Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

reumatologi medici
Categorie: Știri naționale
  • O scrisoare deschisă a fost formulată și asumată de 216 medici reumatologi, după un document publicat în consultare publică de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
  • Potrivit specialiștilor care își asumă acest mesaj, peste 5.000 de pacienți, inclusiv copii, cu afecțiuni grave, ar urma să fie trecuți de la tratamentul cu biologice originale la un biologic biosimilar, eliminându-se necesitatea obținerii consimțământului informat al pacientului pentru noul tratament.
  • Trecerea la noul tratament ar urma să fie făcută de la 1 aprilie 2023.

În scrisoarea deschisă, medicii reumatologi fac referire la faptul că, pe data de 29 noiembrie 2022, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat în transparență decizională Proiectul de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 696/2021 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru. Conform articolului 156^1, peste 5.300 de pacienți, inclusiv copii, cu boli reumatice grave (artrită reumatoidă, artrită idiopatică juvenilă, spondiloartrite, artropatie psoriazică, vasculite sistemice), care în prezent sunt tratați cu biologice originale, vor fi trecuți la 1 aprilie 2023 pe un biologic biosimilar, eliminând necesitatea obținerii consimțământului informat al pacientului pentru noul tratament, așa cum prevăd reglementările actuale, arată un comunicat citat de HotNews.

Citiți și: Vaccinarea antigripală, și în farmacii. Lista unităților autorizate până în prezent

Medicii care au semnat scrisoarea deschisă avertizează că excluderea obținerii consimțământului informat al pacientului pentru tratamentul pe care îl va urma, propusă de CNAS și Ministerul Sănătății, „constituie o gravă încălcare a eticii și deontologiei medicale, pentru că elimină dreptul legitim al pacientului de a fi informat asupra opțiunilor terapeutice existente pentru boala sa. În prezent, procedura consimțământului informat permite pacientului să primească informații despre beneficiile previzibile ale terapiilor disponibile, dar și asupra riscurilor potențiale ale acestora, astfel încât, în cunoștință de cauză să consimtă la tratamentul recomandat, așa cum este și legal, conform prevederilor Legii drepturilor pacientului”.

„Noi, subsemnații, medici practicieni reumatologi, solicităm autorităților statului cu atribuții în domeniul păstrării sănătății populației să asigure respectarea principiilor eticii și deontologiei medicale în activitatea medicală pe care o desfășurăm, inclusiv păstrarea consimțământului informat al pacientului, ca garant al dreptului acestuia de a fi informat asupra tratamentului recomandat de medic”, au mai transmis aceștia, conform documentului citat de HotNews și care a fost depus la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Ministerului Sănătății, Colegiului Medicilor din România, Administrația Prezidențială, cele două Comisii de Sănătate din Parlamentul României, cele două Comisii pentru Drepturile Omului din Parlamentul României și Avocatului Poporului.

Citiți mai multe detalii pe HotNews.ro.

Back To Top