Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Ro-Alert DSU și STS schiumbă tonurile și intensitatea alarmelor
Categorie: Știri naționale

 

• Mesajele Ro-Alert provoacă uneori panică și neliniște în rândul populației, fiind transmise în mijlocul nopții cu privire la aspecte care nu vizează acțiunea imediată a cetățenilor, precum dispariția unor persoane sau alerte de vânt puternic, susține un senator USR.
• DSU și STS pregătesc schimbări de tonuri și intensitate în funcție de tipul de risc și de gravitatea acestuia.

Mesajele Ro-Alert pot salva vieți sau ajuta la găsirea unor copii dispăruți, dar sistemul de alertă are și aspecte nedorite și a creat în timp nemulțumiri din partea populației.

„Uneori Ro-Alert provoacă panică și neliniște în rândul populației, prin mesaje transmise în mijlocul nopții cu privire la aspecte care nu vizează acțiunea imediată a cetățenilor, spre exemplu dispariția unor persoane sau alerta de vânt puternic.
Sunetele puternice de alarmă pot provoca anxietate sau chiar atacuri de panică la copii și la persoanele în vârstă. În aceste cazuri, este important să se ia măsuri pentru a se asigura că sunetul de alarmă este suficient de puternic pentru a fi auzit, dar nu atât de puternic încât să pună în pericol sănătatea populației”, a precizat senatorul Claudiu Mureșan într-o interpelare către ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

MAI: DSU și STS au început deja să facă schimbări

Ministerul de Interne i-a răspuns senatorului că telefoanele mobile afișează mesajele în mod automat, iar modul de afișare și sunetul notificărilor de primire a avertizării variază în funcție de tipul telefonului mobil.
Pe de altă parte, MAI spune că, prin intermediul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a transmis către Sistemul de Telecomunicații Speciale (STS) o solicitare privind implementarea unor măsuri care să contribuie la modificarea cerințelor privind interpretarea acestor mesaje de către telefoanele mobile, în sensul de a transmite mesaje în funcție de categoria și gravitatea evenimentului.

 CITEȘTE ȘI: INSPECȚIA JUDICIARĂ ÎNCEPE UN CONTROL LA TOATE DOSARELE DIN JUSTIȚIE CARE PRIVESC DEȚINEREA DE DROGURI

„Spre exemplu, pentru mesajele tip „alertă severă” și „alertă dispariție copil” modul de vibrare să fie compus din 5 perioade de vibrare cu durata de o secundă şi pauză de 0,5 secunde.”, se arată în răspunsul MAI.
Ministerul mai spune că STS a răspuns pozitiv pentru unele dintre masurile propuse de către DSU, iar pentru altele caută soluții tehnice pentru implementarea lor, urmând ca sistemul Ro-Alert să fie îmbunătățit.

De cealaltă parte, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a precizat pentru HotNews.ro că DSU i-a cerut să analizeze care sunt posibilitățile tehnice de a modifica sunetele pentru anumite tipuri de alerte sau de a transmite notificări silențioase. „În acest sens, au fost activate noi tipuri de alerte, care permit operatorilor sistemului Ro-Alert să poată selecta din interfața aplicației tipul de avertizare, în funcție de eveniment (Alertă severă, Alertă extremă, Alertă prezidențială și Alertă dispariție copil). Totodată, specialiștii instituției noastre au identificat canalul standardizat de comunicații care poate fi utilizat pentru Alertă silențioasă.”, spune STS.

În ceea ce privește modificarea sunetelor corespondente alertelor, acestea sunt predefinite la nivelul telefoanelor mobile și sunt implementate în procesul de fabricație al acestora. Pe măsură ce sistemul se va modifica, tonurile și tipurile de alerte vor fi transmise producătorilor.

Cum este sunetul și cât durează acum un mesaj Ro-Alert

DSU precizează că, în prezent, toate mesajele transmise prin sistemul Ro-Alert au același ton de notificare.
„Sunetul de notificare la primirea unui mesaj de tip Cell Broadcast prin sistemul Ro-Alert este compus dintr-un ton cu durata de 2 secunde, urmat de două tonuri cu durată de o secundă, pauza dintre tonuri fiind de 0.5 secunde.
Întreaga secvență audio va fi repetată de două ori, cu o durată de pauză de 0.5 secunde. Durata totală a sunetului de notificare descris anterior este de 10.5 secunde.
Pentru telefoanele mobile care suportă capabilități polifonice, sunetul de notificare este constituit din frecvențele 852 Hz și respectiv 960 Hz, transmise simultan. Pentru cele care nu suportă capabilități polifonice, frecvența utilizată este 960 Hz.
Modul de vibrare la primirea mesajelor de tip Ro-Alert este compus dintr-o perioadă de vibrare cu durata de 2 secunde, urmată de două perioade de vibrare cu durată de o secundă, pauza între perioadele de vibrare fiind de 0.5 secunde.
Întreaga secvență de vibrare va fi repetată de două ori cu o durată de pauză de 0.5 secunde. Durata totală a tiparului de vibrare descris mai sus este de 10.5 secunde.”, arată DSU.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: INTERVENȚII ÎN MAI MULTE ZONE DIN BUCEGI, SÂMBĂTĂ, PENTRU RECUPERAREA UNOR TURIȘTI RĂNIȚI SAU EPUIZAȚI

 

Back To Top