Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

adolescenti fumatoriAproximativ 3,8 % dintre adolescenţii români consumă droguri, arată ultimul studiu privind Starea adolescenţilor din România, lansat marţi de UNICEF România. Cercetarea arată că, în rândul tinerilor cu vârsta de 14 ani, procentul creşte la 5,4 %.

Vârsta de 14 ani este cea la care, în medie, tinerii din România încep să consume alcool, tutun şi droguri.

În ceea ce priveşte consumul de droguri, vârsta medie de iniţiere este cuprinsă între 11 şi 15 ani, arată acelaşi studiu, titrează gandul.info.

Totodată, 42% dintre adolescenţi spun că au consumat alcool. În privinţa mediului din care provin consumatorii, cercetarea arată că cei mai mulţi provin din mediul urban: 50% dintre adolescenţii din oraşe, intervievaţi au consumat alcool. De cealaltă parte, în mediul rural, 32 % dintre cei intervievaţi au băut. De asemenea, pe sexe, 57% dintre băieţi consumă alcool, iar din rândul fetelor, 27%.

În privinţa ţigărilor, studiul arată că 23% dintre adolescenţi au fumat cel puţin o ţigară în viaţă, iar cei mai mulţi (28%) trăiesc la oraş, cu toate că vânzarea de ţigări minorilor este interzisă prin lege în România. Proporţia este dublă în rândul băieţilor: 32% din rândul intervievaţilor de sex masculin fumează, comparativ cu 16% dintre fete, mai arată dsursa citată.

15% dintre adolescenţi şi-au început viaţa sexuală

Cu privire la comportamentul sexual, cercetarea arată că 15% dintre adolescenţii chestionaţi (10-18 ani) au declarat că şi-au început viaţa sexuală. Studiul arată că proporţia este mai mare în rândul băieţilor, 23%, comparativ cu fetele - 11%.

În privinţa utilizării mass-media şi a Internetului, 96% dintre adolescenţii români se uită zilnic la televizor, iar 50% dintre aceştia petrec mai mult de trei ore în faţa televizorului. 88% dintre tineri utilizează zilnic Internetul, media navigării fiind de mai mult de trei ore şi jumătate.

„Studiul nostru arată că sunt mari diferenţe între adolescenţi. Adolescenţii din mediul rural se confruntă cu riscuri mai mari de sărăcie şi de părăsire a şcolii, adolescenţii din mediul urban sunt mai expuşi la riscul consumului de droguri. Fetele sunt vulnerabile în ceea ce priveşte sarcinile nedorite. Băieţii sunt mai expuşi să fie implicaţi în acte de violenţă sau la abuzul de substanţe", a declarat Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România, pentru sursa citată.

Aceasta a mai spus că alcoolul, tigările şi drogurile, precum şi începerea vieţii sexuale la o vârstă mică implică nişte riscuri pentru adolescenţi.

Riscurile comune sunt: părăsirea şcolii - 65% dintre copiii romi nu beneficiază de educaţie gimnazială; sarcini nedorite sau la o vârstă fragedă - 17.000 fete cu vârsta sub 18 ani erau însărcinate în 2012; consumul de alcool - 42% dintre adolescenţi au băut cel puţin o dată; consumul de ţigări - 23% dintre adolescenţi au fumat cel puţin o dată; consumul de droguri - 5.4% dintre adolescenţii cu vârsta de peste 14 ani au luat droguri cel puţin o dată", a exemplificat reprezentantul UNICEF, mai arată gandul.info.

Cercetarea a fost realizată pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional compus din 607 adolescenţi cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani. La 1 iulie 2011, în România trăiau peste 2 milioane de adolescenţi, ceea ce reprezenta 9,43 % din populaţia totală de la acea dată.

Sursa foto: ftr.ro

Back To Top