Categorie: Administraţie

noua configuratie cl ploiestiProfitând de termenul de 45 de zile în care nu se mai aplică prevederile legale privind traseismul politic, nouă consilieri locali din Ploieşti, printre care şi cei doi viceprimari ai municipiului, şi-au anunţat trecerea la alte partide. Așa cum a anunțat actualitateaprahoveană, după ședința de ieri, 24 septembrie, în Consiliul Local Ploiești, s-a configurat noua majoritate politică aflată în barca puterii.

Nouă dintre cei 27 de consilieri locali din Ploieşti au decis să îşi schimbe formaţiunea politică, beneficiind de prevederile controversatei ordonanţe de urgenţă a Guvernului care le permite să se „reorienteze" politic fără să îşi rişte mandatele. Deși, inițial, primăria a anunțat că numele celor care au depus cereri pentru trecerea la alte partide vor fi făcute după cele 45 de zile, trecerile celor nouă consilieri s-au văzut oficial la şedinţa CL de ieri, când s-a conturat şi o nouă majoritate.

Cum era de aşteptat, toate trecerile au fost făcute de la partide de opoziţie către alianţa aflată la putere, compusă din PSD, PC, UNPR şi, mai nou, PLR.

Începem cu PP-DD-ul, care este partidul cu cele mai mari pierderi, în urma acestei ordonanțe. Astfel, viceprimarul Ploieștiului, Raul Petrescu, a trecut la UNPR, mutare anunţată de „Actualitatea Prahoveană" încă de săptămâna trecută (detalii AICI). Tot din PP-DD, Gabriel Minea a schimbat și el latura mesei, trecând la PSD. Rămas singur la PP-DD, consilierul Radu Socoleanu a început să voteze cu puterea după a doua jumătate a şedinţei, potrivit jurnalulph.ro.

Cel de-al doilea viceprimar, Iulian Teodorescu, şi-a anunţat trecerea de la PNL la Partidul Liberal Reformator, acesta fiind un cunoscut simpatizant al lui Tăriceanu, iar trecerea lui la PLR nu a mirat pe nimeni.
La aceeaşi formaţiune a trecut şi consilierul Radu Mateescu (ex-PDL).

Pe lângă acesta, PDL a mai pierdut alţi trei aleşi locali: Marilena Stanciu, Sorin Constantin şi Daniel Puiu Neagu, cei trei migrând la PSD. Daniel Puiu Neagu era, oricum, exclus din partid înainte să intre în vigoare ordonanţa, pentru că se înscrisese în fundaţia PMP. Reamintim că acesta își anunțase înscrierea și în Asociația UNPR, potrivit informațiilor prezentate de Actualitatea Prahoveană (detalii AICI).

De la PNL, doi dintre aleșii locali, George Botez şi Marcian Cosma, au trecut în rândurile social-democraţilor, gest anunțat în urmă cu două zile. (detalii AICI).

Totuși, de la ședința de ieri au lipsit trei consilieri din opoziție, care ar fi putut înclina balanţa: Nicolae Şuga (PDL), Adrian Lupu (PNL) şi Sorin Constantin (PDL), absențe care au făcut ca votul să fie oarecum dezechilibrat.

După un efort care a depăşit cu mult minutele regulamentare de „joc", aproape 70 de proiecte au trecut prin judecata consilierilor locali. Un proiect de patrimoniu a căzut, dovadă că ar mai fi fost necesari încă trei consilieri.

Potrivit informațiilor din presa locală, în continuare și alți aleşi municipali se pregătesc să treacă la formaţiuni aflate la putere. Potrivit telegrama.ro, s-a discutat mult despre liberalul Paul Palaş şi democratul Gheorghje Popa, însă ambii au negat zvonul. Rămân în calcul Adrian Lupu (PNL) şi Nicolae Şuga (PDL).

De asemenea, va fi interesantă şi poziţionarea fostului viceprimar ploieştean Radu Socoleanu, rămas ultimul membru al „grupului" PP-DD, despre care s-a vorbit că ar putea hotărâ să activeze în continuare ca independent.

Foto: jurnalulph.ro

Back To Top