Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, efectuează, în perioada 16-21 aprilie, o vizită canonică in Spania. În primele zile Întâistătătorul Bisericii noastre a slujit în mai multe parohii ortodoxe din Madrid şi din împrejurimi. Informatii cu privire la programul vizitei Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a oferit Preasfinţitul Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei şi Portugaliei. Patriarhul României a sosit vineri, 16 aprilie, în jurul orei 11:55, pe aeroportul Barajas din Madrid, unde a fost întâmpinat de o delegaţie în frunte cu Înaltpreasfinţitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale. Apoi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a deplasat la parohia „Preasfânta Fecioară Maria", unde a fost întâmpinat de credincioşii acestei parohii. Această parohie este una dintre cele mai vechi din Spania.

 

Sâmbătă, 17 aprilie, Preafericitul Parinte Patriarh a vizitat Catedrala Ortodoxă Greacă (Calle Nicaragua 12), precum şi trei parohii din jurul Madridului.Duminică, 18

Duminică, 18 aprilie 2010, a avut loc slujba punerii pietrei de temelie a Bisericii Parohiale „Preasfânta Fecioară Maria” şi Catedralei Ortodoxe Române a Episcopiei Spaniei şi Portugaliei.

 

Sfânta Liturghie a reunit mii de compatrioţi stabiliţi pe tărâm hispanic. Evenimentul a reprezentat o ocazie de reconfirmare a bunelor relaţii româno-hispanice, la slujbă asistând, din partea autorităţilor spaniole, şeful executivului regional madrilen, Esperanza Aguirre, alături de consilierul pentru locuri de muncă, femei şi imigraţie, Paloma Andrados.

 

Deputatul de diaspora, William Brînză, a fost însoţit la eveniment de senatorul Viorel Badea, de secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, şi de secretarul de stat pentru Culte, Adrian Lemeni, precum şi de ambasadorul României în Spania, Maria Ligor.

 

Terenul pe care se va construi Catedrala Episcopală a fost obţinut în urma concursului susţinut la Primăria oraşului Madrid de către Parohia Ortodoxă Română „Preasfânta Fecioară Maria”, parte integrantă a Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei.

„Un eveniment mare şi sfânt”


În predica sa, Patriarhul Daniel a spus că slujba de punere a pietrei de temelie pentru noua catedrală din Madrid este "un eveniment mare şi sfânt, în care cerem binecuvântarea şi ajutorul lui Dumnezeu pentru edificarea unui locaş sfânt.” Patriarhul a mai arătat că noua catedrală va fi mărturia credinţei comunităţilor de români ortodocşi care trăiesc şi muncesc în Spania, fiind totodată o binecuvântare pentru Madrid.

 

Viitoarea catedrală episcopală din Madrid va fi construită pe un teren de 1500 de metri pătraţi, situat în cartierul Carabanchel din Madrid.

Reconciliere naţională 

Comunitatea Românilor din Spania a invitat cu această ocazie să se facă reconcilierea naţională măcar în numele celor morţi pe pământul iberic pentru idealuri ce abia acum tind să se realizeze. S-a dorit ca Preafericitul Părinte să fie prezent la Monumentul Românilor căzuţi la Majadahonda şi în Cimitirul Civil de la Almudena din Madrid, unde sunt îngropaţi români şi de asemenea la monumentul natural omagial numit „Pădurea celor ce nu mai sunt" din Parcul Retiro, dedicat victimelor atentatului de la 11 martie 2005 şi a celor 16 români morţi.

Până la Dumnezeu ne mănâncă „sfinţii” de la Patriarhie

„Până la Dumnezeu te omoară (sau te mănâncă) sfinţii”!
Cred că asta au dorit ei, cei cu birocraţia şi „sforile” de la Patriarhie să ne demonstreze... Cu câteva zile înaintea vizitei, deşi noi cei din Comunitatea Românilor din Spania am făcut publică necesitatea reconcilierii dintre români, am primit un telefon de la un „sfânt” care sigur nu era Simon Templar, celebrul personaj al scriitorului Leslie Charteris, ce între 1928 şi 1963 a bântuit literatură britanică. Cu o voce blândă ne-a tot „coordonat” să nu ne adunăm la aeroport şi nici să credem că Prea Fericitul ar avea timp pentru cererile noastre...

 

Sunt convins că Patriarhul României nu a fost nici măcar informat despre demersurile făcute de noi, deoarece acel „sfânt" nu a dat drum liber scrisorii noastre să ajungă acolo unde trebuia... Altfel Patriarhul României ar fi făcut unele precizări despre reconcilierea românilor şi ar fi avut câteva cuvinte de laudă la adresa preotului ortodox grec, cunoscut sub numele de Padre Dimitri (Dimitri Tsiamparlis), care timp de 50 ani a botezat, căsătorit şi înnmormântat sute de români din Iberia. Şi îngerul (sfânt ) birocrat român mi-a  spus clar: ”Prea Fericitul nu poate menţiona pe orice om in discursul său...”.

Birocratul dintre lumânări

Dar doresc să-i aduc aminte birocratului dintre lumânări că  spaniolii, aici, în ţara lor, au dat nu doar o coajă de pâine zecilor de mii de şomeri fugiţi de foame din România. Nu doar le-a ţinut copiii în şcoli gratuit sau i-a îngrijit în spitalele lor tot gratuit, dar le-a facut cluburi si biblioteci sociale, le-a adus folclorişti şi manelişti pe banii lor, pentru ca românii să nu uite de glie, le editeză ziare în limba română, le-a adus pe cheltuiala lor chiar şi politicieni şi le-a organizat congrese...

 

Am fi dorit ca măcar acum să fim cu toţii împreună... Dar ce păcat că până la Dumnezeu... 

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel efectuează vizita în Peninsula Iberică la invitaţia Preasfinţitului Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei si Portugaliei. În cadrul vizitei sunt programate mai multe întalniri cu oficialitaţi ale statului spaniol. În ultima parte a vizitei, Preafericitul Parinte Daniel va vizita şi alte parohii ortodoxe române din Spania.

Back To Top