Categorie: Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti anunţă că va lansa, la începutul săptămânii viitoare, o licitaţie deschisîă pentru selecţia unui operator care să se ocupe de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie. Autorităţile pun la bătaie peste 68 de milioane de lei, dacă includem şi TVA-ul, echivalentul a 15 milioane de euro, pentru următorii ani.

 

Potrivit autorităţilor, este vorba despre un contract-cadru, cu o durată de patru ani, în care se vor semna contracte subsecvente pentru fiecare an în parte. În funcţie de comenzile pe care le va trimite municipalitatea către operator, prin intermediul regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, valoarea contractului în cei patru ani poate ajunge până la 57,6 milioane de lei, fără TVA, acesta fiind pragul maxim prevăzut în cadrul licitaţiei. pe de altă parte, valoarea minimă a acestor servicii e estimată la 25,7 milioane de lei fără TVA.

Documentaţia urmează să fie trimisă luni către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, înainte de publicarea în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Anunţul a fost făcut astăzi de către viceprimarul Ploieştiului, George Pană, care a precizat că administraţia locală are în derulare un contract pentru dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie, cu firma Coral Impex, însă plăţile sunt blocate de mai bine de un an de către Direcţia Economică a instituţiei, ceea ce a dus la refuzul operatorului de a mai presta aceste servicii şi la anunţul că societatea va da în judecată administraţia locală pentru plata ultimelor facturi, rămase neachitate.

Revenind la noua licitaţie, valoarea propusă acum, raportată la activitatea pe un singur an de zile, este considerabil mai mare decât tot ce s-a plătit până în prezent la Ploieşti, creşterea fiind pusă de autorităţi pe seama unor modificări în legislaţia din domeniul salubrităţii, care a impus creşterea suprafeţelor pe care se fac acţiuni pentru combaterea insectelor şi răzăzoarelor.

Back To Top