Categorie: Administraţie

cj 30 iunie 2017Conducerea Consiliului Judeţean Prahova pregăteşte un proiect de hotărâre pentru stabilirea nivelului de salarii din instituţie, ca urmare a intrare în vigoare a legii salarizării unitare a bugetarilor, care în cazul administraţiei publice locale nu a stabilit grile de salarizare, lăsând decizia în mâna autorităţilor din fiecare primărie sau consiliu judeţean.

În cazul CJ Prahova, după mai multe analize, conducerea propune majorări salariale, substanţiale în unele cazuri, urmând ca proiectul, după consultarea sindicaliştilor, să intre în dezbaterea consilierilor, cei care pot aproba, prin vot, noile salarii.

Cea mai mare creştere de salarii ar urma să fie de 1.200 de lei, iar cea mai mică de 200 de lei, potrivit calculelor actuale, prezentate de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader. Proiectul pregătit de conducerea instituţiei propune o echilibrare a veniturilor, astfel încât funcţionarii cu încadrări şi atribuţii similare să aibă şi aceleaşi salarii. Totodată, se încearcă şi o creştere mai substanţială pentru categoriile mai slab plătite în ultimii ani.

Un exemplu dat de autorităţi vizează şoferii din instituţie, care în prezent câştigă 1.250 de lei şi care ar urma să ajungă cu salariul net la valoarea de 2.000 de lei în urma acestor modificări.

Back To Top