Categorie: Administraţie

Primăria Ploiești a lansat, miercuri, procedura de achiziție în vederea întocmirii documentației pentru refacerea pavajului din vecinătatea Galeriilor Comerciale, în partea spre Casa Sindicatelor. Deși este vorba despre o zonă ultracentrală, intens circulată, starea acesteia este deplorabilă, mai ales că aici nu s-a realizat nicio investiție de mai bine de 30 de ani.

 

Anunțul publicat de Primăria Ploiești se referă la o achiziţie directă pentru întocmirea proiectului tehnic (PT) și a detaliilor de execuție (DE) în cadrul proiectului "Reamenajare pavaj pietonal Galeriile Comerciale (zona Altex)". Valoarea estimată a acestor servicii este de 25.210 lei, fără TVA, iar firma câștigătoare va trebui să predea documentația în cel mult 30 de zile.
Documentele care însoțesc anunțul vorbesc despre lucrări pe o suprafață de 7.000 de metri pătrați: "Fiind un centru important, de interes, atât comercial cât și social, este tranzitat zilnic de sute de cetățeni ai unui oraș european, este necesară reamenajarea acestuia în funcție de tendințele și cerințele care se impun, de a se crea un spațiu modern, estetic și în același timp util, demn de centrul unui oraș de mărimea Ploieștiului. În momentul de față, o parte din suprafață este asfaltată și o parte este cu mozaic aflate într-o stare avansată de degradare (zona din fața Galeriilor Comerciale)".
Planurile autorităților includ, pentru această zonă, și amenajarea unor spații de odihnă, schimbarea travertinului degradat care s-a folosit în placarea zidurilor de sprijin, redeschiderea toaletei publice din apropiere, care în prezent nu mai este funcțională, amenajarea intrării în pasaj, sub forma unei cupole, dar și realizarea unui sistem automat de irigații.
Potrivit documentelor atașate anunțului, calculele realizate de SGU Ploiești arată că investiția pentru reamenajarea pasajului s-ar ridica la peste un milion de lei, inclusiv TVA.

Back To Top