Categorie: Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova va primi fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru realizarea unui pasaj rutier la ieşirea din Ploieşti spre Buda, peste tronsonul din Drumul Naţional 1 care se suprapune Centurii de Vest a Ploieştiului. Obiectivul de investiţii va fi finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală în perioada 2017-2020.

 

Criticaţi pentru întârzierea unui răspuns, reprezentanţii Ministerului Dezvoltării au publicat, miercuri, lista proiectelor de modernizare din ţară care vor fi derulate prin PNDL. În Prahova au fost aprobate 155 de proiecte, cel mai mare din punct de vedere al finanţării aprobate de la Ministerul Dezvoltării fiind cel care vizează realizarea podului peste DN1.

Noul pasaj rutier se va construi în dreptul uneia dintre cele mai periculoase intersecţii din jurul Ploieştiului, la ieşirea din municipiu spre Buda, sat al comunei Ariceştii Rahtivani. Podul ar urma să asigure traversarea uşoară a intersecţiei, precum şi relaţia de stânga, în condiţiile în care, în prezent, virajul la stânga venind de pe şoseaua fără prioritate este foarte periculos, din cauza vitezei mari cu care se circulă pe acest segment din DN1.

Proiectul, propus de CJ Prahova, a primit o finanţare de peste 25 de milioane de lei.

"Actualitatea prahoveană" a publicat ieri lista proiectelor care au primit finanţare prin PNDL. Detalii AICI!

Back To Top