Categorie: Administraţie

casa alba palatul administrativÎn aceste zile au loc consultări între conducere şi sindicat, la Primăria Ploieşti, pentru stabilirea noului nivel al salariilor, în contextul în care legea salarizării unitare a bugetarilor, recent intrată în vigoare, nu a stabilit grile de salarizare şi pentru administraţia publică locală, lăsând decizia la mâna autorităţilor. La Primăria Ploieşti, ultimele informaţii neoficiale sunt că sindicaliştii au cerut nici mai mult nici mai puţin decât dublarea salariilor.

 

Potrivit unor surse din administraţia ploieşteană, se pare că reprezentanţii sindicatului din Primărie ar fi cerut creşteri substanţiale de salarii, în unele cazuri ajungându-se, potrivit acestei propuneri, inclusiv la o dublare a veniturilor lunare de încadrare. Desigur, este posibil să fie vorba despre o tactică de negociere, în care ceri foarte mult, în ideea de a avea de unde să mai laşi de la tine, însă şansele să vedem o decizie oficială care să aducă majorări substanţiale de salarii în Primăria Ploieşti sunt minime, în condiţiile în care bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2017 este într-o proporţie covârşitoare axat pe acoperirea cheltuielilor de funcţionare, iar aici salariile au o pondere uriaşă. În acest context, o nouă majorare substanţială a cheltuielilor cu personalul ar lăsa Ploieştiul aproape în totalitate fără bani pentru proiectele de modernizare, lăsând Primăria, practic, să se mai ocupe doar de plata angajaţilor, utilităţilor şi serviciilor publice.

În plus, realizările administraţiei ploieştene din ultimul an lasă de dorit, tot pe fondul bugetului limitat şi al blocajului impus de Direcţia Economică şi Direcţia Juridică, aşa că se naşte, firesc, întrebarea dacă funcţionarii chiar merită salariile pe care le-au solicitat.

La începutul acestei săptămâni, primarul Adrian Dobre afirma că vor exista consultări cu sindicaliştii pe tema salariilor, precizând că nu vor fi scăderi, dar evitând să discute despre creşteri.

Back To Top