Cu toate că Ploieştiul nu figurează cu niciun proiect în lista aprobată de Ministerul Dezvoltării pentru finanţări, lucru care l-a făcut ăpe primar să cear demiterea unuia dintre cei doi viceprimari, autorităţile locale se arată în continuare încrezătoare că vor primi fonduri guvernamentale nerambursabile. Nu se ştie când şi cum, dar - vorba aia - speranţa moarte ultima. Proiectele în care-şi pun speranţele reprezentanţii Primăriei sunt cele pentru realizarea noului spital municipal de urgenţă şi construirea unui nou pod în zona podului de lemn.
Într-o declaraţie făcută astăzi în faţa reprezentanţilor presei locale, la finalul unei şedinţe a Consiliului Local, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a anunţat că speră să existe o actualizare a listei cu proiectele finanţate de Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Separat, Primăria aşteaptă o finanţare consistentă de la Compania Naţională de Investiţii, aflată în subordinea aceluiaşi minister.
"Înţeleg că sunt totuşi nişte discuţii la nivelul ministerului şi la nivelul Guvernului, dar rămâne să vedem exact care este situaţia. Noi până în momentul de faţă nu am primit niciun răspuns din partea ministerului că am fi întârziat cu acele documente, ba, mai mult, chiar ni s-au cerut şi nişte clarificări. În altă ordine de idei, noi oricum avem nişte discuţii privind posibilitatea finanţării şi prin CNI a ceea ce ne dorim să fie Spitalul Municipal Ploieşti. Proiectele pe care le-am propus pentru PNDL nu intră în categoria obiectivelor de care se ocupă CNI, dar rămâne în continuarea posibilitatea PNDL-ului, pentru că acest program poate fi actualizat în fiecare an. În cazul podului de lemn, de exemplu, o să începem toate demersurile necesare şi în condiţiile în care vom putea prinde finanţare prin PNDL o să mergem şi pe această variantă", a declarat, astăzi, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, care a precizat că nu renunţă la solicitarea de schimbare a viceprimarului George Pană, pe care îl învinovăţeşte pentru absenţa municipiului din lista cu proiectele aprobate la finanţare, pe motiv că acesta avea atribuţii să coordoneze activitatea Direcţiei Tehnic-Investiţii şi să se ocupe de proiectele propuse pentru PNDL.