Categorie: Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova continuă seria proiectelor prin care sprijină unităţi de peste Prut, în cadrul programului naţional "România 100", dedicat celebrării centenarului Marii Uniri în 2018 şi care încurajează asemenea parteneriate. Autorităţile prahovene au aprobat două finanţări, în valoare totală de 72.000 de euro, pentru omologii din două raioane din Republica Moldova.

Aleşii judeţeni au aprobat în şedinţa de marţi un proiect de hotărâre prin care alocă, de la bugetul instituţiei, suma de 40.000 de euro, pentru reabilitarea Muzeului Raional de Istorie, Etnografie şi Artă din Cimişlia, raion înfrăţit cu judeţul Prahova. Aici urmează să aibă loc mai multe lucrări de amploare, urmând ca, în urma acestei reablitări, una dintre sălile de expoziţie să poarte numele "Prahova" şi să prezinte piese muzeale puse la dispoziţie de către Muzeul Judeţean de Istorie de la noi.

Al doilea parteneriat, tot cu o unitate administrativă înfrăţită, vizează raionul Hînceşti, aici urmând să ajungă 32.000 de euro pentru construirea unei unităţi de primiri urgenţe la spitalul raional, în cadrul unui proiect estimat la 35.200 de euro.

În ambele cazuri, autorităţile din Hînceşti şi Cimişlia vor suporta o cotă parte din costuri.

"Există înfrăţiri încă din anul 2010 cu Hînceşti şi respectiv 2014 Cimişlia, iar aceste proiecte vin în sprijinul oamenilor de acolo, unde există mari comunităţi româneşti. Pentru bugetul nostru nu reprezintă nişte sume foarte mari, însă ele au o importanţă foarte mare pentru românii de peste Prut", a explicat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Back To Top