Categorie: Administraţie

Așa cum a avertizat încă de acum o săptămână, Ministerul Sănătății a demis conducerea Direcției de Sănătate Publică Prahova. Hotărârea a fost luată în contextul scandalului privind rata mică de vaccinare din anumite județe, mai ales în plină epidemie de rujeolă.

Conducerea DSP Prahova a fost demisă marți, în baza unei decizii a ministrului Sănătății anunțate de Florian Bodog încă de acum o săptămână. La vremea respectivă, acesta propunea schimbarea din funcție a directorilor executivi și directorilor executivi adjuncți din Prahova, Ilfov, Neamț, Hunedoara și Caraș-Severin. Motivul era rata scăzută de vaccinare și de recuperare la vaccinare din aceste județe. Ministrul de resort a argumentat că aceste cinci direcţii de sănătate publică au o rată de vaccinare la nivel județean de sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat.
Dacă ne uităm pe o raportate publicată de Institutul Național de Sănătate Publică la finalul lunii mai, cea mai recentă pe această temă, vedem că Prahova stă lamentabil la capitolul recuperare la vaccinare ROR. De exemplu, la categoria 9-11 luni, doar 12,6% dintre copii fuseseră imunizați, acesta fiind cel mai scăzut procent din țară. În jur de numai 50% era rata de recuperare la alte categorii: 1-4 ani vaccinați cu 0 doze (54,3%), 5-9 ani vaccinați cu 0 doze în antecedente (52,6%) și 5-9 ani vaccinați cu o doză în antecedente (42,6%).
Anca Dobrescu a primit marți decizia eliberării din funcție, una care lasă DSP Prahova, cel puțin deocamdată, fără niciun fel de conducere, bună sau rea.

Back To Top