Categorie: Administraţie

tramvaiul 102 ploiestiDin cauza problemelor constatate în această vară la liniile de tramvai din Ploieşti, la mai puţin de doi ani de la finalizarea unor ample proiecte europene care au vizat modernizarea acestei infrastructuri, autorităţile locale au decis să execute remedieri din banii constructorilor şi să blocheze garanţiile bancare de bună execuţie depuse de aceste firme.

 

Concret, în momentul semnării unui contract, firmele executante sunt obligate să depună într-un cont, pe numele beneficiarului, o anumită sumă, raportată la valoarea totală a proiectului, care reprezintă garanţia de bună execuţie şi care, dacă nu apar probleme, este restituită ulterior, o parte la finalul lucrărilor propriu-zise şi o parte după ce expiră perioada de garanţie oferită. La Ploieşti, pentru că au fost constatate nereguli, Primăria a decis să activeze această clauză şi să "reţină" sumele depuse de constructori.

Măsura vine după ce, în lunile iunie şi iulie, pe fondul temperaturilor extrem de ridicate, au apărut probleme în zona liniilor de tramvai, masticul turnat pentru a asigura izolaţia între şine şi asfalt topindu-se şi ajungând pe carosabil, de unde s-a întins pe roţile mijloacelor de transport public sau ale autoturismelor.

După ce au comandat verificări cu privire la calitatea materialelor folosite, autorităţile ploieştene au decis să blocheze sumele care mai erau în cont, respectiv 30% din valoarea totală a garanţiilor care fuseseră depuse, în condiţiile în care restul de 70% fusese returnat după recepţionarea lucrărilor, au explicat reprezentanţii Primăriei Ploieşti.

Back To Top