Categorie: Administraţie

stadion petrolulClubul Sportiv Municipal din subordinea Primăriei Ploieşti va începe, săptămâna viitoare, lucrările de modernizare a stadionului "Ilie Oană", la aproximativ şase ani de la inaugurarea arenei. Lucrările se fac pentru îndeplinirea noilor standarde impuse de UEFA pentru găzduirea meciurilor în competiţiile europene de fotbal.

Despre reabilitarea arenei ploieştene s-a discutat încă de la începutul acestei veri, după ce FC Viitorul a câştigat Liga 1 şi a anunţat că doreşte să îşi dispute pe "Ilie Oană" meciurile din fazele finale ale preliminariilor Champions League şi din grupe, în eventualitatea în care s-ar fi calificat. Chiar dacă gruparea lui Gheorghe Hagi a fost eliminată, autorităţile ploieştene au decis că este cazul să facă o investiţie importantă în stadion, motivând că nu s-au mai făcut lucrări de amploare din 2011 încoace, în vreme ce forul de conducere al fotbalului european tocmai a modificat criteriile de omologare.

Astfel, pentru a face faţă noilor cerinţe UEFA, conducerea CSM Ploieşti a anunţat că va începe luni lucrările de modernizare, care presupun extinderea sălii pentru conferinţe, crearea unei zone VIP, delimitate, la etajul I al tribunei prinicipale, în interior, îmbunătăţirea reţelei de internet şi asigurarea WI-Fi-ului în toată tribuna I, plus modernizarea mesei presei, aici urmând să apară 100 de noi pupitre.

În plus, CSM caută şi o firmă specializată, care să se ocupe de repararea sistemului de turnicheţi care asigură accesul publicului în arena sportivă.

În paralel, Cristi Nica, noul şef de la stadion, a anunţat că în ultima perioadă s-au făcut mai multe tratamente pentru gazonul de pe "Ilie Oană", care se prezintă într-o stare bună în urma acestor intervenţii.

Back To Top