Categorie: Administraţie

cj 30 iunie 2017Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, în şedinţa de astăzi, proiectele derulate de primării care vor primi finanţare de la bugetul instituţiei pentru lucrări de modernizare care vor fi derulate în parteneriat. Bugetul total alocat este de 20,4 milioane de lei, considerabil mai mare decât se anunţase la începutul anului, când autorităţile judeţene promiteau o alocare de 15 milioane de lei. 

În total, au primit finanţare 97 de proiecte de modernizare, propuse de autorităţile locale. Lucrările urmează să se deruleze în baza unor parteneriate, la care Consiliul Judeţean va asigura cea mai mare parte a finanţării, iar primăriile vor fi nevoite să suporte, de regulă, o cotă de 10%.

Cele mai valoroase alocări de fonduri au fost făcute pentru primăriile din Boldeşti Scăeni, care vrea să realizeze o unitate de asistenţă medico-socială, Izvoarele, pentru asfaltări, şi Băneşti. În acest ultim caz, autorităţile judeţene sprijină cu fonduri construirea unei noi punţi, în apropierea unui vechi pod, din vremea lui Cuza, care a fost grav avariat în ultimii ani şi a trebuit închis. Fiecare dintre aceste trei proiecte a primit câte 400.000 de lei.

Şi Primăria Băicoi se poate număra printre norocoase, obţinând o finanţare de aproximativ 500.000 de lei, însă pentru trei proiecte, vizând asfaltări în oraş şi amenajarea de terenuri de sport cu suprafaţă sintetică, unul la şcoala din satul Dâmbu şi celălalt la Liceul tehnologic "Constantin Cantacuzino".

 

Back To Top