Categorie: Administraţie

certificat urbanism iesire podul inalta posibil falsIntrarea de la Podul Înalt în Ploiești nu mai face față fluxului rutier deja de ani buni. Cele două benzi se dovedesc insuficiente pentru numărul de mașini în creștere de la o zi la alta, în condițiile dezvoltării parcurilor industriale dinspre Târgoviște. Din anul 2018 pot fi accesați bani europeni – 9.500.000 de euro nerambursabili în proporție de, rețineți, 98%, care pot fi destinați decongestionării acestui sector, iar  Primăria a început să lucreze la întocmirea dosarului încă de anul trecut pentru a depune cât mai repede cererea de finanțare. Numai că, la final, s-a descoperit că în documentație există...  mai multe certificate de urbanism!

Dezvăluirea a fost făcută miercuri, de Observatorul Prahovean, care arată că, foarte probabil, unul dintre certificate este un fals.

În cazul proiectului este vorba despre trei Certificate de Urbanism, ultimul emis la 26 martie 2018. Primele două sunt datate 12.04.2017, potrivit sursei citate, care detaliază diferențele dintre cele două.

Persoane familiarizate cu modul de lucru al DGDU Ploiești au explicat, pentru Observatorul Prahovean, că este posibil ca unul dintre certificate, cel cu numărul de înregistrare trecut din calculator, să fi fost elaborat doar prin schimbarea primei pagini a celui original, pentru a fi adăugată necesitatea efectuării PUZ-ului, în speranța că nimeni nu va observa modificarea. Și nu ar fi prima situație de acesti tip. Sursele mai spun că primarul Adrian DObre ar fi descoperit posibilul fals, iar asta a dus la suspendarea pentru moment a procesului de depunere a documentării pentru obținerea grantului de 9.500.000 de euro.

Proiectul compromis viza lărgirea de la două la patru benzi a pasajului de sub calea ferată de la Podul Înalt, dar și a pasarelei din zona Coca Cola, respectiv o sistematizare a străzii Gh. Gr. Cantacuzino.

Foto: observatorulph.ro

Back To Top